Maminka.czZdraví

V deseti měsících váží skoro 20 kilo! Lékaři se snaží malé Aliye pomoci

Iva Endrychová 3.  3.  2015
Aliya Saleem z Indie rozhodně není drobeček. Ve svých deseti měsících váží už téměř jako pětileté dítě. Rodiče i lékaři se obávají o její zdraví.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Aliya Saleem se narodila už jako těžké dítě. Vážila čtyři kila. Teď, ve svých deseti měsících, váží 18,7 kilogramů. V jídle se rozhodně neupejpá, takže její váha dál roste.

Rodiče jsou z jejího růstu nešťastní. „Nové oblečení, jí kupujeme každé dva týdny,“ posteskla si maminka Shabana Parveen. Kromě materiálního zabezpečení rodiče však také trápí i to, že už o jedno dítě přišli. Také dcerka Simran strašně rychle přibírala na váze, a pak v roce a půl zemřela.

Dívka už má problémy sama sedět a nevydrží spát celou noc, protože má problémy s dechem. Rodiče se proto obrátili na specialisty, kteří jim dali alespoň nějakou naději. „Aliyu nyní čeká několik testů, než zjistíme její diagnózu. Pak se rozhodneme co dál. Dobrou zprávou je, že některé poruchy příjmu potravy se dají léčit,“ snažil se rodiče uklidnit pediatr.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Aliya netrpí jediná. Podívejte se na další světové cvaldy. 

Podívejte se na ty cvaldy! Přehled nejtlustších dětí na světě

Foto: Profimedia.cz

Témata: Zdraví, pomoc, poruchy příjmu potravy, Ali, Lékař, Těžké dítě, Nové oblečení, MEŠ, Meet, Lék, Kilo, Měsíc, Děs, Vaz, Zdraví na Heureka.cz