Maminka.czRecepty

Valentýnské menu. Potěšte svou drahou polovičku delikátní večeří

vas 13.  2.  2025
Svátek zamilovaných je dobrá záminka připravit své drahé polovičce něco opravdu slavnostního. Svíčková Wellington je přesně ten kousek! Lehce pikantní krevety rozproudí chutě a čokoládová pěna na závěr je perfektní tečka.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Salát s krevetami a exotickým ovocem

2 porce, příprava 20 minut

Suroviny: 

  • 1 menší zralé mango
  • 1 zralé avokádo
  • 1 limeta
  • zrnka ze ¼ granátového jablka
  • 2 jarní cibulky
  • 1 svazek koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • 10 velkých vyloupaných krevet
  • sušené chilli podle chuti
  • sůl a pepř

Postup: 

Mango oloupejte, dužninu pokrájejte na kostičky a dejte do mísy. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu nakrájejte na kostičky, vydloubněte lžící a přidejte k mangu. Asi ze čtvrtiny limety vymačkejte šťávu a zalijte ovoce. Přidejte vyloupaná zrnka z granátového jablka a na kolečka pokrájenou jarní cibulku. Promíchejte a uložte do ledničky. Většinu koriandru, včetně stonků, natrhejte na větší kusy a dejte do mixéru, přidejte česnek, asi 6 lžic oleje, šťávu ze čtvrtiny limety, osolte, opepřete a dobře rozmixujte na emulzi. Krevety osušte papírovou utěrkou, dejte do mísy, promíchejte se lžící oleje a trochou sušeného chilli. Rozpalte pánev a krevety zprudka opečte, postačí necelá minuta z každé strany. Na talíře rozdělte salát, přidejte krevety, zakápněte koriandrovým olejem a přidejte nasekané lístky zbylého koriandru. Podávejte s kousky limety na dochucení. 

Klepněte pro větší obrázek

Recept: časopis F.O.O.D. 

VIDEO:  Valentýn: Jednoduchý návod na zamilované přání

Témata: Recepty, Jídelníček, Časopis F.O.O.D., inspirace, Valentýn, suroviny, dezert, vůně, Přesah, Lžíce, Polovička, Fólie, Maso, Kreveta, Sůl, Večeře, Pepř, Svatý, Drahá polovička