Maminka.czVánoce

Vánoce a k tomu příbuzní na návštěvě? Čtyři tipy, jak odrazit nevhodné poznámky

Tereza Víchová 21.  12.  2021
Není nějak pozadu? Nedávej ho spát, když jsme tu pohromadě! Ale vždyť jsou Vánoce, dej mu jíst, co chce..Vánoce na krku a příbuzní na návštěvě? Jestli to u vás probíhá v pokoji a míru, máte štěstí. A kdo tak trochu čeká rady a pokyny ke všem možným tématům, může se na ty nejčastější útoky parádně připravit!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Láska, klid a mír? A nebo taky stres, protože malé dítě „vypadne z režimu”, návštěvy, které pořád do něčeho mluví a vy se snažíte argumentovat? Podívejte se na několik typických situací, které mohou nastat, zvednout vám tlak a zlikvidovat pohodu. Marie Groth je certifikovaná spánková poradkyně, která se zabývá spánkem dětí a mateřstvím obecně. Má skvělé tipy, jak odrážet útoky vševědoucích tetiček a babiček slušně a s respektem. Třeba se vám budou hodit!

„Z mého pohledu je dobré očekávat, že budou nějaké řeči. Asi to i sami víte, že budou. Je šikovné mít připravené nějaké pohotové odpovědi a rychle konverzaci přetočit jinam,” říká Marie na svém Instagramu babiesandsleep. Jaké situace tedy mohou nastat a jak si s nimi poradit?

Oni: Není ona nějak pozadu?Alenčina Kačenka už v tomhle věku už dávno chodila.

Vy: Děkuji za vaši obavu. Její doktor je s vývojem velice spokojený. A Janička je naprosto tabulková. Teda, ten salát se vám letos skutečně povedl. Co jste do něj dala?

Klepněte pro větší obrázek
Témata: Rodina, Praktické rady, Instagram, Vánoce, Vánoce 2021, Tip, Návštěva, Poznámka, Příbuzní, Marie, Nevhodná poznámka, Rada, Čtyři, Marie Groth