Maminka.czSluníčko

Vánoce s prosincovým Sluníčkem budou kouzelné

Simona Procházková 6.  12.  2021
S nejnovějším vydáním časopisu pro nejmenší Sluníčko, které je rozšířené o celých osm stran, si děti zkrátí čekání na Ježíška a vytvoří překrásné vánoční dekorace.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ze všeho nejdříve čeká na všechny prcky dopis pro Ježíška, do kterého si svá vánoční přání buď domalují, nebo napíšou spolu s rodiči. Předpřipravenou k němu mají dokonce také obálku, kterou si podle návodu vlastnoručně poskládají a slepí.

Vánoční tvoření se Sluníčkem

K nejkrásnější svátkům v roce neodmyslitelně patří tematická výzdoba, a tak se prosincové vydání Sluníčka jen hemží spoustou pěkných vystřihovánek a tipů na dekorace. Děti se mohou buď samy, nebo spolu s dospěláky pustit do výroby andělíčka na zavěšení, kterému dozdobí vlásky a křídla. Dále pro ně redakce přichystala krásný betlém s Ježíškem v jesličkách, a také vánoční ozdoby, které si samy domalují. Ve tvoření si podle jednoduchého návodu vlastnoručně vykouzlí vánoční sněžítko ze zavařovací sklenice.

Jak naučit dítě počítat do deseti? Tenhle zábavný návod funguje spolehlivě a rychle

Luštění, čtení o tradicích i hledání nesmyslů

Aby holčičkám a klukům adventní čas rychle utekl, čeká je v nejnovějším vydání Sluníčka celá řada zábavných úkolů na trénování hlavičky, ruky pro psaní, postřehu, počítání či barev. Spolu s Adélkou a popleteným kocourkem Lumpíkem tentokrát dokreslí podle zadání vánoční ozdoby a obrázek zasněžené chaloupky. Dále budou hledat nesmysly na výjevu zachycující rodinku u štědrovečerní večeře a potrénují postřeh při hledání rozdílů u ptačího krmítka.

V encyklopedii se spolu s vámi dočtou o českých vánočních tradicích a zvycích a také o tom, že na druhé straně zeměkoule slaví Vánoce na pláži, protože tam právě mají léto v plném proudu. Dále se vaše ratolesti mohou těšit na vánoční obrázkovou křížovku, malované čtení i malovanou básničku o pečení cukroví.

A než se mrňousové nadějí, bude tu Štědrý den! Za všechny dárky pak mohou Ježíškovi poděkovat pěknou písničkou, kterou se mohou naučit zpívat. Nazpívanou i ve verzi karaoke ji společně najdete na YouTube kanálu časopisu Sluníčko https://www.youtube.com/watch?v=PT5OLEu-2fg

Prosincové Sluníčko koupíte v trafikách nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/slunicko

Témata: Sluníčko, Děti, svátek, Tvoření, Vánoce, Předškolák, Ježíšek, Písnička, vystřihovánka, vánoční tvoření, vánoční ozdoby, hledání nesmyslů, Vánoční ozdoba, Lumpík, Vánoční dekorace, Časopis, YouTube, Prosincové vydání, Nejnovější vydání, Vydání