Maminka.czHračky pro děti

Jeden větší dárek je lepší než pět menších. Jaké jsou naše tipy na Vánoce?

Markéta Novák Matějková 27.  10.  2019
Přestože do Vánoc zbývá ještě pár týdnů, možná už se začínáte poohlížet po vánočních dárcích pro děti, které by jim pod stromečkem udělaly radost. Zde jsou naše tipy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Tentokrát přinášíme tipy na dárky, které naše děti zaujaly během testování. Vybírali jsme je také s ohledem na to, že cenově jsou dostupné.

V redakci si myslíme, že je pro dítě lepší dostat jednu kvalitní hračku, po které opravdu touží, než mu připravit bohatou nadílku s hračkami, které skončí po pár dnech zapomenuté v koutě. Náš výběr tedy zohledňuje i toto kritérium.

Pro nejmenší děti – pejsek Kuk

Klepněte pro větší obrázek

Co si budeme povídat, malé děti (a nejen ty) milují interaktivní hračky. Pejsek Kuk od italského výrobce Clementoni děti zaujme na první pohled svým roztomilým výrazem. Přitom toho ale umí opravdu hodně. Kromě toho, že se umí pohybovat dopředu a dozadu, také mluví a zpívá. Výrobce uvádí, že je hračka vhodná pro děti od deseti měsíců, ale myslíme si, že zabaví i děti starší. Nejmenší kojence bude bavit hra, kdy se pejskovi zakryjí oči interaktivními oušky, které se rozpohybují stisknutím tlačítka na obojku. Ověřili jsme si, že jakmile jednou dítěti funkci "Kuk" ukážete, bude ji vyžadovat stále dokola.

Starší děti pejska využijí jako pomocníka při učení číslic, barev nebo pro poznávání zvuků zvířátek.

Podívejte se na video, co vše pejsek KUK umí:

Rohová dřevěná kuchyňka

Klepněte pro větší obrázek

Ať máte doma malého kuchtíka nebo kuchařku, určitě neuděláte chybu, když jim pořídíte tuto krásnou dřevěnou bílou kuchyňku od českého výrobce Woody. Ačkoliv by se mohlo zdát, že dřevěné kuchyňky jsou nuda, protože nemají tolik funkcí jako ty plastové, které děti tak milují, opak je pravdou. Tento kuchyňský kout je totiž náramně vychytaný.

Když totiž děti přiloží hrnec na plotýnku, tak ta se automaticky rozsvítí červeným světlem a ozve se zvuk bublající vody. Funkční je také světlo na digestoři, které se po zmáčknutí rozsvítí.

Na této kuchyňce jako rodiče oceňujeme opravdu kvalitní provedení a jednoduchý design. Pokud tak nebude na dětskou kuchyňku místo v dětském pokoji, můžete ji klidně nechat i v kuchyni, kde bude hezkým doplňkem, a potomek tak může vařit s vámi. Co ještě nesmíme zapomenout zmínit, že součástí balení jsou plastové košíky, pánvička a několik kuchyňských pomocníků.

Domeček pro panenky Malibu

Klepněte pro větší obrázek

Ačkoliv se preference našich dětí, co se týče dárků, různí, pokud jde o holčičky, máme jasno. Bez domečku pro panenky se prostě neobejdou. A to, ať jim jsou tři roky nebo sedm let. A tento s výtahem se stal jejich horkým favoritem.

Domeček je určen především pro panenky typu Barbie a kromě již zmíněného výtahu obsahuje i bohaté příslušenství včetně pergoly ze zahradním nábytkem a markýzou. V domečku nechybí ani stylová postel s nebesy, vana nebo piano. U domečku je napsáno, že je určen pro děti od tří let, ale z naší zkušenosti víme, že si s ním vyhrají i starší děti.

Vláčkodráha Woody Maxi

Klepněte pro větší obrázek

Kluci většinou tíhnout buď k autům, nebo vláčkům. V případě, že máte doma malého milovníka železnice, rozhodně ho potěšíte velkou vláčkodráhou. Ta od firmy Woody je navíc kompatibilní s ostatními dřevěnými kolejemi na trhu, takže ji můžete využít na rozšíření nebo jako skvělý výchozí set, ke kterému už postupně můžete jen dokupovat doplňky. I když v tomto případě to není ani moc třeba, protože sám o sobě set obsahuje 120 dílů. Kromě kolejnic a vláčků v balení najdete také domečky, auta, postavičky nebo dopravní značky. Nechybí ani tunely a přejezdy.

Dřevěné divadlo – dárek pro celou rodinu

Klepněte pro větší obrázek

Máte doma malé děti, které ještě nevydrží u společenských her, ale hledáte dárek, se kterým si vyhraje celá rodina? V tom případě doporučujeme dřevěné divadlo. Líbí se nám, že dřevěný box (slouží i jako pódium) je praktický a veškeré doplňky jsou v něm bezpečně uloženy. Nechybí v něm ani stylová červená opona a knížečka s pohádkami. Rovněž nás zaujalo krásné provedení loutek a kulis.

Divadlo je podle nás dárkem, který vydrží velmi dlouho a může se stát takovým malým rodinným pokladem, ke kterému se budete rádi vracet.

Podívejte se na video, kde můžete některé z našich tipů na vánoční dárky vidět v akci.

Máte představu, jaký dárek si od Ježíška přejí dostat vaše děti? Podělte se s námi o vaše tipy.

Témata: Děti, Naše tipy, Hračky pro děti, Vánoce, Dárek, Vánoce 2019, Váňa, Malibu, Bílo, Kuchyňka, Velký dárek, Tip, Pódium, Hračky, Van, Divadélko, Jed, Poznávání, Ježíšek, Dřevěné divadlo, Vánoční dárky, Knížečka, Domeček, Woody, Hračky na Heureka.cz