Maminka.czVánoce 2018

Vánoční dárky pro nejmenší: Tímhle potěšíte miminka a batolata do tří let

Gabriela Kolinová 21.  11.  2018
Asi se shodneme, že malá miminka toho moc nepotřebují. A na Vánoce jim pravděpodobně udělá největší radost šustivý a lesklý balicí papír. Přesto by měl nadělit Ježíšek nějaký dárek i jim. To batolata, ta už si svátky a dárky užívají. Takže, co vybrat dětem od narození do tří let? Nechte se inspirovat!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Připravili jsme pro vás vánoční speciál, s nímž letošní Vánoce budou o něco jednodušší. Tentokrát jsme vybírali hračky pro děti od 0 do 3 let. Jsou to ty, které nás v redakci nejvíce zaujaly a myslíme si, že budou bavit i vaše dětičky. Některé jsme na nich dokonce otestovali v našem Testovacím klubu.

Takže k věci: čím potěšíte miminka od narození a batolata do tří let? 

Pro miminka jsou nejlepší černobílé kontrastní hračky, později i pestrobarevné. Zaujmou je předměty, které šustí, chrastí nebo pískají. Počítejte s tím, že malé děti všechno strkají do pusy, potřebují tedy hračky, které se dají dobře umýt nebo vyprat.

Batoleti udělají radost hračky pro rozvíjení jemné motoriky – jsou to především dřevěné tahací hračky, kostky (molitanové, dřevěné či plastové), stavebnice, skládanky, jednoduché pěnové nebo dřevěné puzzle, ale také vkládačky, jež umožňují poznávat tvary a zároveň rozvíjejí manuální zručnost.

3 tipy na super dárky pro malé kluky i holky

Dále jsou vhodné pyramidy z kroužků nebo zatloukací hračky, do nichž mohou děti bouchat, jak se jim zachce, a přitom si rozvíjejí koordinaci pohybů. Chybu neuděláte s hudebními nástroji hrajícími oblíbené dětské melodie, které si mohou děti samy prozpěvovat. Inspiraci najdete v naší galerii.

Vánoční zklamání: Jaké dárky vás jako děti vůbec nepotěšily?
Testujeme s dětmi: Mluvící panenka, která se vyvíjí od miminka po batole
Testujeme s dětmi: Hrdina Tlapkové patroly, který děti učí písmena
Cena: 179 Kč
Témata: Děti, Batole, Miminko, Vánoce, Testovací klub, Nákupy, Nákupní tipy, skládačka, Vánoce 2018, Boba, Ježíšek, Jemná motorika, Hudební nástroj, Malé dítě, NEJ, Narození, Balicí papír, Dárek, Vánoční speciál, Malé miminko, Vánoční dárky, Hračky, Letošní vánoce, Manuální zručnost, Van