Maminka.czRodina

Vánoční pohádkové premiéry na ČT: O pokladech

redakce 9.  12.  2012
Vánoční pohádkové premiéry na ČT: O pokladech
V městečku probíhají přípravy na představení hry O pokladu, která vypráví o obrovském bohatství skrytém hluboko v zemi. Mnozí ho toužili najít, ale kdo se pro něj vypravil, už se nikdy nevrátil.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

V pohádce režiséra Víta Karase se hledají poklady. Nejprve v chystané divadelní hře O pokladech, ve které vystupují dvě sestry, Kačenka a Barborka a také muzikant Jakub, Barborčin milý. Téma hry přilákalo i zámeckého pána Bořivoje Hájka z Hájku i jeho bratra Ignáce, výstředního vynálezce a badatele. Kdesi v podzemí, u skutečného pokladu, sedí jeho tři strážci a krátí si čas vymýšlením všelijakých nedovolených her a kratochvílí. Nakonec je napadne vypravit se v podobě tří myšek na zem, kde si všimnou veselé Barborky, žárlivého Jakuba i lakomého Bořivoje, který na slavnosti s Barborkou tančí. Strážci uzavřou mezi sebou sázku, zda láska mezi Barborkou a Jakubem vydrží.

Jejich hra s lidskými osudy se jim nečekaně vymkne z rukou a Barborka, Jakub i pan Bořivoj se vydávají na nebezpečnou cestu za pokladem. Každý z nich má k tomu jiný důvod, pro každého vede k pokladu jiná cesta. Snadný úkol nečeká ani strážce, které vládce podzemí za jejich neposlušnost potrestá velmi neobvyklým způsobem.

ČTĚTE TAKÉ: Vánoce na ČT budou nabité pohádkami i humorem

Pohádku bude vysílat ČT1 v neděli 30. 12. ve 20.00 hodin.

Herecké obsazení: Karel Heřmánek, Pavel Liška, Jan Budař, Josef Polášek, Vojtěch Dyk, David Švehlík, Jana Pidrmanová, Adam Kraus, Tomáš Töpfer, Markéta Frösslová, a další

Zdroj a foto: Česká televize

Témata: Rodina, David Švehlík, Snadný úkol, Markéta Frösslová, Poklad, Strážce, Van, Pohádkov, Pavel Liška, Herecké obsazení, Jan Budař, Vojtěch Dyk, Česká televize

Video