[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
MUGCAKE spojuje dvě anglická slova: MUG (hrnek) a CAKE (dort). CO POTŘEBUJEŠ:
JAK NA TO:
1. Ovesné vločky nasyp do mísy a opatrně je pomel ponorným mixérem.
2. Mouku 2 M k z vloček smíchej s namačkaným banánem. Do mísy přidej i všechny další suroviny.
3. Těsto nalij do žáruvzdorného většího hrnku. Nastav mikrovlnku na nejvyšší stupeň a dortík do ní dej na 3 minuty péct.
4. Mugcake je hotový, když zezlátne, nakyne a odděluje se od krajů. Pak ho stačí vyklopit. Dá se ale baštit lžičkou i přímo z hrnečku. NĚCO NAVÍC: Vyzkoušej i jiné příchutě mugcaku. V redakci máme oblíbený ještě čokoládový a mugcake naslano. Postup je stejný jako u banánové bábovičky: suroviny smícháš v míse, naliješ je do hrnečku a šup s ním na dvě tři minutky do mikrovlnky nastavené na nejvyšší výkon.
ČOKOLÁDOVÝ HRNEČEK BUDEŠ POTŘEBOVAT:
30 g hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 1 lžičky kypřicího prášku, 2 lžíce cukru krupice, 60 ml mléka, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíci čokoládových vloček na posypání těsta v hrnečku, špetku soli PIZZA HRNEČEK BUDEŠ POTŘEBOVAT: 30 g hladké mouky, 1 vejce, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžíci rajčatové passaty, 1 lžíci nakrájených černých oliv, 20 g nakrájené mozzarelly, 1/4 lžičky prášku do pečiva, sušenou bazalku, sušené oregano FOTO: ISTOCK, ILUSTRACE: TOM PEKÁREK
Vaříme s dětmi: Báječné máslové sušenky