[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Jakou dobrotu má velikonoční zajíček nejraději? Sázíme na mrkvovou bábovku. Budeš se po ní olizovat ale i ty! Tak se pustíme do pečení, co říkáš? BUDE POTŘEBA:
JAK NA TO:
1. V misce vyšlehej všechna vejce s cukrem.
2. Přidej ostatní suroviny a pečlivě rozmíchej.
3. Těsto nalij do vymazané a moukou vysypané formy. Opatrně vlož do trouby vyhřáté na 180 °C.
4. Asi po 40 minutách bude bábovka upečená. Vyklop ji z formy a pak ji ještě hezky ozdob.
Upečenou bábovku můžeš nakonec polít citronovou polevou. Tu připravíš tak, že prošleháš lžíci vymačkané citronové šťávy spolu se 150 g moučkového cukru. Nakonec bábovku můžeš ještě ozdobit jedlými kvítky nebo jiným zdobením.
KYTIČKY NEJEN NA OZDOBU Všechny tyhle kvítky můžeš použít jako jedlou parádu. POZOR: Naše čtyři kytičky rostou volně i v přírodě. Na zdobení ale trhej jen ty, které dobře znáš a které nemohou být chemicky ošetřeny nebo zašpiněny. Před zdobením je omyj a ještě raději ukaž rodičům. Kytičky koupené v květinářství se nejedí žádné! FIALKA Listy a květy fialek můžeš přimíchat do salátů, můžeš jimi ozdobit chlebíčky. Sluší jim to na dortech a koláčích. Zkus je zamrazit do ledových kostek. MACEŠKA Květy chutnají trochu jako hrozny a máta. Hodí se k dezertům nebo ke zmrzlinám. Maceškami můžeš ozdobit ale i mrkvovou polévku. PAMPELIŠKA Květy přimíchej do jarních salátů. Stejně jako kvítky fialek můžeš pampeliškou ozdobit chlebíčky, dorty a koláče. SEDMIKRÁSKA Sedmikrásky se hodí do zeleninových salátů, ale sluší jim to i na dortech a koláčích. FOTO: ISTOCK, ILUSTRACE: TOM PEKÁREK
Vaříme s dětmi: Báječné máslové sušenky