[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
1. Do větší mísy nasyp hladkou mouku, prášek do pečiva, lžíci krupicového cukru, špetku soli a vše spolu promíchej.
2. Přidej mléko prošlehané s vejci. Vymíchej husté těsto a nakonec do něj zašlehej rozpuštěné máslo. Těsto nech deset minut odpočívat.
3. Na pánvi rozpusť oříšek másla. Naběračkou pak na pánev nalij tolik těsta, aby vznikl malý bochánek, který se ti sám rozteče do stran.
4. Lívance smaž, dokud 4 smaž se na jejich povrchu nezačnou dělat takové puchýřky. Pak lívance obrať a pokračuj ve smažení ještě minutu.
OD DÁŠI A MATESA
Kanaďané dělají lívance asi tak centimetr silné a na talíř je nandávají do komínku. Ještě teplé je ozdobí kopečkem másla a polijí javorovým sirupem. Jo, a krájejí je všechny najednou jako dort.
Vyzkoušej!
VESELÉ LÍVANCE
Ozdob lívance marmeládou, šlehačkou a spoustou ovoce. Nebo z nich na talíři můžeš poskládat třeba velikonočního zajíčka. Ten bude chutnat, panečku!
LÍVANCE S BORŮVKAMI
Nalij na pánev lívancové těsto, a jakmile se malinko zpevní, posyp ho borůvkami. Teprve pak obracej.
Foto: Istock.cz, Ilustrace: Tom Pekárek
Vaříme s dětmi: Svačinka, co zasytí