Vaříme s dětmi: Sněhové mlsání

Iva Staňková 23.  2.  2021
Pusinky, lízátko na špejli, tyčinky, mráček, vločka i sněhuláci mají jedno společné- rozplývají se na jazyku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Co budeš potřebovat?

  • vaječné bílky
  • moučkový cukr
  • zdobící pytlík
  • šlehač

Jak na to?

Klepněte pro větší obrázek

1. Vaječné bílky vyšlehej v míse do polotuhého sněhu.

Klepněte pro větší obrázek

2. Přisypávej k němu moučkový cukr. Na jeden bílek budeš potřebovat takové dvě lžíce. A šlehej, dokud sníh není tuhý.

Klepněte pro větší obrázek

3.  Pusinky tvaruj na plech zdobícím pytlíkem. Vlož je do trouby předehřáté na 100 stupňů Celsia a suš je v ní 60 až 90 minut. 

 

Sníh obarvíš tak, že do něj přidáš pár kapek potravinářského barviva. A mysli na to, že dobroty ze sněhu se zdobí až po upečení.

Foto: Tomáš Kozáček Ilustrace: Libor Drobný

Témata: Mateřídouška, Tomáš Kozáček, Mls, Sněhulák, Mlsání, Data, Cukr, Mráček, Sníh, Libor Drobný, Lízátko, Špejle, Tyčinka, Bílek