Váš příběh: Dcera se touží stát vyumělkovanou modelkou! Smím jí bránit?

Essceptina 14. 5. 2011 21:19
To je častější problém moderní doby. Snažila bych se s dcerou rozumně promluvit, nezakazovala bych jí být modelkou, ale způsob jakým toho chce dosáhnout. Zkuste jí vysvětlit, že tímhle způsobem bude rychleji stárnout a nakonec bude vypadat ještě hůř než kdy vypadala. Ať je modelkou, ale využije přirozenou krásu a inteligenci, vzdělává se a o tělo se stará přírodními produkty. Nakonec jí přece všichni odsoudí, že je jen plastiková panenka.Lidé se začínají vracet k přírodě. Zkuste jí ukázat kouzlo přírody, udělejte si čas na výlety, kde jí budou umělé nehty, řasy atd. na obtíž. ...Zkuste využít sílu přírody, mateřské lásky a komunikace, najít něco co jí bude bavit a bude jí k tomu stačit přirozenost, najít novou zálibu, něco silného na co má nadání .. Pak už zbývají dvě věci - najít a ukázat jí odstrašující příběhy ze skutečnosti nebo vyhledat pomoc psychologa, ten bude vědět víc než my :)
Přeji hodně štěstí a ať z dcery máte přirozenou mladou slečnu, která myslí více na duševní hodnoty, než na vzhled. Držím palce :)
gordana 22. 5. 2011 16:08
i já mám dceru – teprve 14let, se kterou jsem víceméně sama, její otec je většinu času pracovně pryč, 200 km daleko. Prošli jsme tímtéž obdobím, krásné světlé vlasy málem vzaly za své ve stylu platinové Aguillery, o řasách se taky smlouvalo, umělých nehtech nemluvě. Vyřešilo jsem to cestou nikoli odporu, ale jakési polopodpory – zn. Nic ti nezakazuji, chci, abys vypadala skvěle, vím, že přírodě se někdy musí pomoci – ale! – současně jsem jí políčila, jak kamarádce vypadaly všechny řasy po jakési chybě při prodlužování, řákám, však to můžeš někdy později, až budeš starší, zkusit, až je budeš mít „zralé“, přece bys teď nechodila bez řas (ó hrůzo!!!)…nehty jsme vyřešily tím, že sportovně tančí a každou chvíli by je měla zlomené a musela by také stále chodit doplňovat. Samotný modeling – velmi pomohla kniha Ivy Frühlingové Příběhy modelek s pravdivými jednotlivými příběhy úspěšných i něúspěšných děvčat a HLAVNĚ: ZDŮRAZŃUJI JÍ STÁLE, ŽE JI CHCI UŠETŘIT ZKLAMÁNÍ. Ona má krásnou sestřenici, se kterou se dosud ztotožňovala, až pochopila – asi hlavně z reakcí okolí, že ona sama ale tak krásná není – takže jí jemně předestírám, jak bude zklamaná, že v soutěži nevyhraje, že se najdou i takoví, kteří se jí budou vymsívat a říkám - máš to zklamání zapotřebí? Jsi moc hezká, ale Kurková nejsi..a co v modelingu? Soustavný boj s konkurentkami, být ramínkem na šaty a nechat se drilovat od často poloúchylných bookerů, nechat na sebe sahat a plnit často náročná nebo nesmyslná přání fotografů, dřina ve vedru, na příkaz, v nemoci, daleko od domova, bez mamky, často v nepohodlí, se zlomyslnými spolubydlícími a bezohlednými agenturami, kde jde samozřejmě jedině a pouze o prachy a ne o nějakou mladou holku…. Nenápadným výkladem příběhů, jakože odeslechnutých někde u známých jsem, myslím, dokázala, že dcera po asi dvou útrpných letech prozřela. S modelingem skoncovala dříve než začala a dnes už umělou vizáží pohrdá, protož ví, že jí pohrdá její okolí a každý inteligentní člověk… Nasměrovala jsem ji na focení, dostala drahý foťák s příslušenstvím a už sklízí první úspěchy. Dohlížím jen z dálky  Držím Vám palce, zkuste to – chránit ji před budoucím zklamáním a rozčarováním, ať se sam nehrne do toho, udělat si bolest a hořké vzpomínky….
bludicka 14. 10. 2012 21:44
Říkala jste, že Vaší dceři je 12, ale její nový vzhled ji postaršuje. Domnívám se, že se tím jen zařadí mezi mnoho těch dívek, které vypadají starší a se staršími si je také může kdokoli splést - zejména pak sexuchtivý muž. Opravdu její otec chce, aby vypadala starší, než kolik jí je? Aby si okolí myslelo včetně různých mužů myslelo, že už teď jí je víc než 15?
Jana 6. 5. 2014 15:42
Myslím si, že pokud jí budete bránit, tak to bude ještě horší. Chtělo by to si s ní spíš rozumně promluvit, proč to chce dělat, jestli ví rizika, atd. Já si třeba nechávám prodloužit řasy, ale to je tak na mně jako na modelce celé :) Barvení řas Praha se mi líbí http://www.prodlouzenerasy.com/
4