Maminka.czJen pro maminku

Vaše Adéla: Buďte chic i na mateřské!

Adéla Vedralová 12.  6.  2011
Vaše Adéla: Buďte chic i na mateřské!
Skutečnost, že se vám narodilo dítě, ještě nemusí znamenat, že rezignujete na veškeré své osobní potřeby! I když je celý ten kolotoč kolem miminka či batolete jeden velký záhul, pár minut pro sebe si najít musíte!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Občas se dívám na televizní pořad Sama doma, kde pravidelně provádějí proměny vizáže divaček, jež se rekrutují z řad žen na mateřské nebo rodičovské dovolené.

Nemohla jsem si nevšimnout, že každá z účastnic proměny před kamerami sděluje, že na sebe nemá ani pět minut času a těžce se zanedbává. Nepoužívají make-up, nestarají se o svou pleť a o návštěvě kadeřnictví nemůže být ani řeč. Po proměně všechny ženy vypadaly spokojeně a šťastně. Proč si tedy nenajít pár minut pro sebe? Stojí to za to!

Péče o dítě je časově náročná záležitost, ale i tak by si každá z nás měla najít chvilku pro sebe. Třeba, když mimi usne, nebo zrovna hlídá tatínek. Základní ošetření pleti a lehký make-up přece nezabere hodiny, ale jen sotva pár minut. Stačí jen chtít. Čas, který do sebe investujete se vám mnohanásobně vrátí. To, jak o sebe pečujeme, se odrazí na tom, jak nás přijímá okolí a jak se cítíme. Nepatřím mezi takzvané kikiny, které věnují hodiny u zrcadla, ale dávám si pozor, abych nevypadala jako divoženka.

Když chodím se synem na hřiště, nemůžu si nevšimnout, že některé maminky vypadají unaveně a ledabyle. Mastné vlasy, tepláky a pantofle. Každý má sice právo na svůj vlastní styl, ale nejspíš se všechny shodneme, že neupravený vzhled patří tak možná na zahradu a ne do města. Nedávno jsem mluvila s maminkou dvouletého chlapečka, která si ztěžovala, že nebyla od porodu u kadeřnice a také stále nedokázala shodit kilogramy nabrané v těhotenství. Měla na sobě jakousi beztvarou košili a vytahané děravé legíny. Bylo mi z ní smutno. Namlouvala si, že ona a její potřeby jsou podružné. Nenajde prý pro sebe ani minutu času. Nechci být zlá, ale myslím si, že je to nesmysl a lenost. Mám stejně starého syna, a přesto vypadám a cítím se naprosto jinak.

Pokud nevíte jak na věc, zajděte do nejbližšího kosmetického slonu a nechte si poradit. Zabere to jen pár minut! Základem jsou dva kroky v péči o pleť: čistit a hydratovat. Zvláštní pozornost byste měla věnovat pokožce kolem očí. Je tenčí a citlivější, takže rychleji stárne. Krém zvolte pečlivě podle typu pleti a nanášejte jej dvakrát denně na vyčištěnou pleť.

Pokud se líčíte a bojujete s časem, postačí vám kvalitní make-up (na něm se nevyplatí šetřit), řasenka a tvářenka. Aplikace zabere méně než 5 minut a budete vypadat o poznání lépe. Stoupne vám sebevědomí!

Témata: Děti, Mateřská a rodičovská dovolená, Jen pro maminku, Vaš, Kiki, Máť, Mater, Náročná záležitost, Divoženka