Maminka.czKojenec

Vaše Adéla: Co pomůže bolavým bradavkám během kojení?

Adéla Vedralová 20.  10.  2011
Vaše Adéla: Co pomůže bolavým bradavkám během kojení?
Kojení je bezesporu tím nejlepším, co můžete svému dítěti v prvních měsících života poskytnout. Bohužel skýtá ale mnoho úskalí, mezi které patří i podebrané či rozpraskané bradavky. Pokud tímto problémem často trpíte a zatím jste nenašla účinný lék, máme pro vás pár tipů!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Je úplně normální, že chvíli trvá, než si bradavky zvyknou na skutečnost, že je miminko každou chvilku tiskne dásničkami. Než se kůže otuží, můžete zpočátku zažívat opravdu nepříjemné pocity podrážděním.

Nebojte, vše se během krátké doby uklidní a nebudete cítit nic. Přesto se na bradavkách můžou objevit bolestivé prasklinky, které leckdy promění kojení ve velmi útrpný proces. Lze tomu ale zamezit, když budete po každém krmení svého dítěte preventivně používat speciální krém, jež posílí kožní strukturu.

It´s Your Body Nipple Cream od Mothercare, cca 150 Kč

Krém na bradavky od Mothercare je vyvinut přesně pro potřeby namáhané pokožky v oblasti bradavek. Obsahuje vysoký podíl vitamínu E pro obnovu kůže a bisabol, který ji pomáhá chránit před poškozením. Je velmi výživný, přesto se skvěle vpije. Jeho účinky jsou překvapivě rychlé! Používala jsem ho už v porodnici a žádné poranění bradavek se nekonalo.

Moisturising Nipple Cream od Avent, cca 150 Kč

Tento krém je opravdu skvělý. Obsahuje kokosový olej a aloe vera, kteří dokonale hydratují a mají hojivý účinek. Dokonce malinko znecitlivuje, takže pokud vám kojení přináší nepříjemné pocity, pomůže vám od nich. Podle vlastních zkušeností tento krém řadím mezi nejlepší. Bohužel ho nenajdete v každé lékárně.

ČTĚTE TAKÉ: Čas na smrkání

Bepanthen, cca od 120 Kč

Zázračná mastička se dá užívat víceúčelově: buď na bolavé opruzeniny miminek, nebo na podrážděné bradavky maminek. Obsahuje vysokou koncentraci dexpanthenolu, který je schopen velmi rychle hojit a uklidnit rozjitřenou bolest. Pokud ho budete užívat opravdu pravidelně k ošetření svých bradavek, k poranění by nemělo vůbec dojít! Mám s Bepanthenem velmi dobré zkušenosti a vřele ho doporučuji. Na již vzniklé prasklinky je ale krátký.

Témata: Děti, Kojení, Novorozenec, Kojenec, Jen pro maminku, Běh, Vaš, Věra K, Čas na smrkání, Hojivý účinek, Bradavka, Brada, Brad