Maminka.czBatole

Vaše Adéla: Hračky, které nemůžeme vystát, ale děti je milují...

Adéla Vedralová 31.  10.  2010
Obvykle to chodí tak, že když má dítě svátek nebo narozeniny (či se naskytne jiná příležitost), bývá zahrnuto kupou hraček. Všichni příbuzní a kamarádi pečlivě vybírají něco speciálního, co by mrňouskovi udělalo radost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nevím, jakou zkušenost máte vy, ale můj syn nejčastěji dostává všechny ty super moderní hračky, které vydávají neskutečně otravné zvuky. Některé navíc hrají déle než minutu a nedají se nijak vypnout. Kam se poděl dřevěný a němý kačer? Zatímco já jsem po třetím opakování melodie zralá na odvoz do blázince, syn tleská a dožaduje se repete...

Nedávno jsem si vzpomněla na to, že když jsem ještě neměla dítě, párkrát jsem něco blikajícího a hrajícího věnovala dětem mých kamarádek. Stejně tak si vybavuji, jak mi jedna z nich při předávání dárku řekla: „Doufám, že tomu brzo dojdou baterky...“. Tenkrát jsem to vůbec nechápala a kamarádku považovala za nevděčnici! Vždyť jsem se snažila vybrat to nejzajímavější a v hračkárně jsem strávila snad věčnost. Dnes vím, jak se věci mají.

U nás to začalo minulé Vánoce, když půlroční Eda (který sotva začal objevovat kouzlo jemné motoriky) pod stromečkem našel žlutou housenku. Ta na svém obalu slibovala, jak dítě naučí zpívat, poznávat zvířata, jmenovat abecedu... Byl to dárek od babičky, která to určitě myslela dobře.V prvních chvílích jsem byla z dárku docela nadšená. Ale jen do té doby, než jsem zjistila, kolik děsivých zvuků ta věc vyluzuje! Písničky jsou navíc otrocky přeložené z němčiny a tak místy vůbec nedávají smysl. Když jsem pak slyšela, jak housenka „odříkává“ abecedu, málem mě trefilo.Vynechává totiž každé druhé písmenko. A kolik tahla nádhera babičku stála? Něco přes tisícovku - investice jako hrom. Po pár dnech, kdy syn zvládl mačkat příslušné svítící čudlíky jsem se modlila, aby výdrž baterek nebyla dlouhá.

Co čert nechtěl, Eda si nesmírně zamiloval právě tuhle žlutou obludnost. Věděla jsem, že když je smutný, nebo má amok, spolehlivě ho rozveselí housenčin šílený zpěv. Bohužel musím dodat, že skoro rok poté se houseka těší stále velké oblibě a baterie zatím nevyhasly.

Co naplat , že jsem nařídila všem přísný zákaz zvukových hraček. i přesto babičky, dědečkové, tety a také moje bezdětné kamarádky k nám domů sem tam toto zakázané zboží přinesou... A Eda je vždycky nadšením bez sebe. Přibyl nám mimo jiné super otravný „CD přehrávač“ od stejného výrobce jako housenka, traktor s desítky zvuků motoru, štěkací pes... Marně doufám, že malého časem omrzí, ale marně. Když vidím, jak nadšeně tancuje a rozzáří se při pohledu na inkriminovanou hračku, lehce své rozladění překousnu. Jak asi všechny víme, babičkám se poroučet nedá a tak to budeme muset nějak vydržet. Hlavně, že je dítko spokojené:-)!

Vaše Adéla

Témata: Děti, Předškolák, Batole, Jen pro maminku, Hračky pro děti, Vaš, Hračky, Kačer, Hra, Housenka, Hráč, Hračky na Heureka.cz