Maminka.czBatole

Vaše Adéla: Hračky, které vám udělají ze života peklo!

Adéla Vedralová 30.  1.  2012
Vaše Adéla: Hračky, které vám udělají ze života peklo!
Existují hračky, které potěší děti, ale rodiče po pár minutách litují chvíle, kdy byla dotyčná věc vybalena z originální krabice. Jenže kdo by měl to srdce vyrvat zrádnou drobnůstku z dětských spárů?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Za dobu, co mám vlastní dítě, už jsem zažila několikrát situaci, kdy jsem musela potají během doby, kdy syn spal, vyselektovat zásoby hraček. Díky některým z nich mi totiž málem přeskočilo. Vzpomínám si na první Vánoce s malým. Příbuzní měli asi pocit, že musí novému členovi klanu koupit pod stromeček tu nejdražší a nejvychytanější věc. Většina dárků pro Edíka tedy uměla mluvit, zpívat, počítat nebo houkat.

Sice nějakou dobu trvalo, než se syn naučil ovládat všechny funkce. Ale svůj účel hračky splnily dokonale - Edu bavily. Jenže si oblíbil vždy jen jedno tlačítko a to mačkal pořád dokola. Jedno odpoledne jsem například hodinu poslouchala větu: "Auto dělá tů tů!". Jasně, mohla jsem inkriminovanou hračku prostě vyhodit. Jenže jako matka jsem přes všechna úskalí také objevila její kouzlo. Nic jiného totiž moje dítě nezabavilo na takovou dobu…

Obecně se říká, že největší peklo rodičů přichystají právě zvukové hračky. Ale já si myslím, že stejně jako ony dokážou otrávit život i všechny stavebnice, lego, autodráhy a mašinky s kolejemi. Zkrátka všechno, co obsahuje velké množství součástek, které dítě prostě vezme, vysype je z bedny a následně rozmetá po celém bytě. Maminka pak tráví každý den (klidně několikrát) perné chvilky při jejich úklidu. Sem tam se na ně šlápne!

Pro mě osobně s přehledem vede stavebnice s vláčkem. Někdo z babiček ji mému synovi daroval k prvním narozeninám (nevadí, že na krabici stojí poznámka "určeno pro 4 +"). Dnes je mu dva a půl roku a stále není schopen sám dát sestavu dohromady a hrát si s ní. Jen ji každý den vezme, rozhrabe a jde pryč. Vláčky, které byly součástí, jsou dávno poztrácené. Máme tedy pouze plnou krabici skládacích kolejí, které den co den uklízím. Když jsem krabici schovala, Edík ji hledal a brečel.

Kupujte tedy jen hračky, které jsou vhodné pro aktuální věk dítěte. A také se vždy dopodrobna informujte, co všechno nová věc dovede. Nestane se vám potom, že až doma zjistíte o novém autíčku takové novinky, jako že má skryté čudlíky a vydává realistický zvuk ambulance.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Předškolák, Batole, Kojenec, Hračky pro děti, Edík, Života, Hráč, Živo, Nová věc, Vaš, Život, Peklo, Hra, Hračky, Největší peklo, Hračky na Heureka.cz