Maminka.czKrása a styl

Vaše Adéla: I móda pro budoucí maminky má své trendy!

Adéla Vedralová 17.  7.  2011
Každá si ráda dopřejeme nějaký ten nový hadřík. Ať chceme nebo ne, každou sezónu se nějak dozvíme, co právě letí a jakou nezbytnost bychom si měly pořídit. Možná si myslíte, že během těhotenství se musíte prostě přizpůsobit svému bříšku a na módu rezignovat... Nesmysl!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

většina módních domů už pochopila, že kdyby chtěla oblékat jen úzkou skupinu žen s ideálními mírami, asi by přišla na buben. Nešlo si tedy nevšimnout, že těhotné ženy v produktivním věku představují docela nezanedbatelnou kupní sílu. Vědí, že i s bříškem chtějí vypadat dobře! Proto se i módní branže smilovala a poslední dobou uspokojuje hladovou poptávku v řadách běžné konfekce! Výběr je konečně široký!

Není to tak dávno, co mi kamarádka žijící v USA přinesla ukázat časopis o módě, který byl přímo určený nastávajícím a čerstvým maminkám! Hurá, konečně někoho napadlo, že i my matky máme své potřeby:-). Bylo to něco jako Elle nebo Vogue. Posteskla jsem si, že bych něco podobného uvítala i v našich zeměpisných šířkách. Listovala jsem a bylo mi líto, že už do této skupinky nepatřím...

A co teď v "premama fashion" právě letí? Především empírový střih letních lehoučkých šatiček, doplněný nejrůznějšími pásky, korálky, bolerky a kloboučky. Opravdu zdůrazňuji, že právě univerzální doplňky dokážou naprosté zázraky. Vykašlete se na volné, leč pohodlné tuniky. Sice jsou jako pyžamko, ale moc parády s nimi popravdě nenaděláte. Pořiďte si na devítiměsíční období tak dvoje jednoduché šaty, se kterými si prakticky vystačíte celé léto. Díky doplňkům z nich vyčarujete nekonečně mnoho outfitů. Volte neutrální barvy šatů, ke kterým se bude hodit i výraznější kabelka, boty, šátek nebo sáčko. Když se ochladí, navlékněte k nim jen dlouhé či tříčtvrteční leginy a letní pohodlné kozačky s ozdobnou perforací. Uvidíte, že budete za hvězdu!

Rozhodně se nenechte zblbnout nabídkou speciálně těhotenské řady oblečení. Stejně většinou nabízí jen "babské" květinové vzory nebo infantilní nápisy typu: I love my baby. V jednoduchosti je přece krása. Letos hraje prim bílá barva společně s béžovou a pudrově růžovou. S nápisy šetřete!

Mnohem lepší je lovit nové přírůstky v běžné konfekci, kde je rozhodně větší výběr střihů i vzorů. I větší bříško hravě schováte do dlouhých, pod prsy přetřiženžch splývavých šatů nebo do podobně řešeného topu a slim džínů se sníženým pasem, které většinou bříško neškrtí. Navíc oblečení využijete ještě dlouho po porodu!

Témata: Krása a styl, Móda, Trendy, Tuniky, Mód, Bílá barva, Vogue, Trend, Vaš, Oblečení a móda na Heureka.cz