Vaše Adéla: Jak přilákat dítě na nočník?

Terrad 24. 11. 2011 20:16
Zkušenosti nemám žádné . Jen nás naše paní doktorka upozornila na novou studii, ve které se zjistilo, že pokud je dítě shcopné udělat úkrok, tak zvládne i nočník . Malá (10 měsíců) dělá drobný úkrok, tak to zkoušíme a vysazujem, tak jednou až 2x denně. Zatím se nám vyčurála vždycky po ránu. Nijak to nehrotíme, vím že na to má dost času, ale seznámit se s nočníkem může .
Ivana 24. 11. 2011 20:50
Je mi těch 50, a myslím si, že to děláte dobře, držím vám palce. Myslím si, že učit děti na nočník ve 2 letech je skutečně pozdě, nehledě na to, že jedno dítě zanechá 1 tunu plen . A přeci jenom chceme tuto planetu nechat právě těmto dětem .
Ivana 24. 11. 2011 20:47
Je mi 50, určitě mě spousta mladých maminek odsoudí, ale předem upozorňuji, že jsem svoje děti milovala jak jen to bylo možné /zvláště také proto/, že mi první dítátko umřelo a na další jsem čekala 3 roky. Obě deti jsem od 8 měsíce posazovala na nočník, nejlépe po odpoledním spaní, ukazovala jim obrázky, povídali jsme si, tak 5 minut, pokud se dátě vyčuralo, bylo dobře, když ne, zkusila jsem to další den. Byla jsem štastná za každou plenu, kterou jsem nemusela prát a žehlit . To byla silná motivace. Tak jsem pokračovala každý den, později 2x denně, už si nepamatuju, kdy děti zůstaly bez plen, určitě ji měli na noc i ve 2 letech pro jistotu, ale přes den jsem se prostě chytala co to dalo. Dětem se v mokrých plenách nelíbilo, a tak to bylo lepší a rychlejší učení. MOžná by maminky měli dětem přeci jenom dávat klasické pleny, děti by měli více snahu být v suchém.
Katka 25. 11. 2011 20:52
Dobrý den, máme 8.měsíční holčinu a ta je na nočníku už od 6.měsíce a nemůžu si to vynachválit. Začaly jsme zlehka jen na pár chvil a teď už sedí a hraje si a přitom koná Fakt je to dobrý a pleny určitě šetří. Přes den dávám klasické látkové a na noc jednorázovky, takže pokud můžu tak jen doporučuji. Myslim si, že právě takovéhle seznámení od malička je dobré na to , že to pro ni bude úplně samozřejmá věc. Už teď mi hovínko neudělá jinak než do nočníku a i s čuráním vydrží i 2hod. bez pleny.
26. 11. 2011 20:18
no osobne si myslim, ze by dite nemelo sedet na nocnicku driv, nez se samostatne posadi a rovne a bez opory sedi. Pokud to vase holcicka zvladla v 6 mesicich, tak je to uzasne... pokud ne, pak asi mate nejaky mocnik s oporou ci ji tam drzite ci mate nocnick v zidlicce....no s tim osobne nesouhlasim... ale kazdeho vec.
na druhou stranu cekat do 2,5 se mi zda take pozde... myslim ze okolo 1 roku je to tak idelani....
Terrad 30. 11. 2011 16:13
Tak hlásím, že po 10 dnech seznamování s nočníkem jsme na 3-4 plenách za 24 hodin. Malý se na nočníku líbí a úplně se na něj klepe. I kakat do něj zvládá, jen to pólední jsme ještě nevychytali, ale máme na to spoustu času. Naše malá se posadila poprvé až v 8,5 měsících, takže dřív
Terrad 30. 11. 2011 21:08
'Koukám, že mi zmizela část diskuze :-X . Tak pokračování je zde ...... .
Naše malá se posadila poprvé až v 8,5 měsících, takže dřív to ani nemělo cenu. Doufám, že jí to nadšení vydrží .
7

Video