Maminka.czKojenec

Vaše Adéla: Jeden kočárek do tří let? Ani omylem...

Adéla Vedralová 31.  8.  2010
Vaše Adéla: Jeden kočárek do tří let? Ani omylem...
Při výběru kočárku můžete narazit na dilema: koupit trojkombinaci (korbička, autosedačka, golfky v jednom) nebo postupem času pořídit více kočárků podle momentální potřeby dítěte.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Výrobci trojkombinací se předhánějí ve tvrzeních, že právě jejich model vydrží naprosto všechno a budete ho moci užívat celých 36 měsíců a po jiném nezatoužíte.

I když nejsou zrovna levné, zdá se, že jejich koupí ušetříte. Ale je to skutečně tak?

Když jsem před více než rokem vybírala kočárek pro svého syna, projela jsem snad většinu internetových obchodů i diskusí, kde si maminky navzájem sdělovaly své zkušenosti s daným typem vozítka.

A když jsem vstřebala všechny informace, rozhodla jsem se pro trojkombinaci od jedné renomované nizozemské firmy. Byla jsem přesvědčená, že bezmála dvacetitisícová investice za to stojí.

Kočárek byl až zázračně vychytaný, s různými prvky, které slibovaly, že si v něm dítko bude spokojeně broukat téměř do předškolního věku. Byla jsem z něj přímo nadšená kvůli jeho skladnosti, praktičnosti, snadnému ovládání a originálnímu designu.

Jenže ouha. Přesně po roce používání je můj super kočár zralý na likvidaci. Nefunguje brzda, vypadávají zadní kolečka, celý nesnesitelně vrže a když polohuji sedačku, často mám pocit, že mi zůstane v ruce. To ho mám užívat další dva roky? Proboha, to snad radši ne!

A to ho podle mého názoru nevystavuji žádným extrémním situacím. Jezdím jen po městě a upravených parcích, v drsnějším terénu jsem jela jen párkrát. Co s ním? Prodat? Něco takového bych se asi styděla vůbec někomu s čistým svědomím nabízet.

Materiály ze kterých se současné kočárky vyrábí toho opravdu moc nevydrží. Umělohmotné součástky se rychle opotřebují, kolečka sjedou v rekordním čase a textilie po pár měsících ani nepoznáte.

Takže jsem nucena opět pustit nějaký ten peníz za nový kočár a jsem už obezřetnější. Tentokrát mám v hledáčku ultra lehké, spolehlivé golfáče, od kterých si slibuji větší výdrž. Máte někdo tip:-)?

Když se nad tím zamyslím a vezmu do ruky kalkulačku, vychází mi, že kdybych si koupila dva různé kočárky, stálo by mě to o něco méně. Do trojkombinace bych znovu nejspíš nešla... Musela by být z nějakého nezničitelného materiálu, aby mě přesvědčila... Máte stejnou zkušenost či opačnou? Napište mi o tom!

Vaše Adéla

Témata: Děti, Batole, Kojenec, Kočárek, Let, Vaš, Jed, Rekordní čas, Omyl, Snadné ovládání, Kočár, Kočárky na Heureka.cz