Vaše Adéla: Jízda po městě s kočárkem pro odvážné!

angieblack 23. 8. 2010 11:35
Tak já svoje miminko čekám až za 5 týdnů, takže zkušenosti s ježděním MHD nemám a ani mít nebudu, mám vlastní auto a nejsem z velkoměsta, ale napíšu svou zkušenost ještě z dob, když jsem dojížděla do Prahy za prací. Pokaždé, když jsem se nabídla nějaké mamince s kočárkem, tak jsem byla hrubě odbyta, že si pomůže sama a že stejně nevím, kde ho chytit atd. Takže od té doby se někomu nenabízím, připadala jsem si jak dotěrný hmyz.
23. 8. 2010 11:50
Jsem maminkou 5.měsíční dcerky,setkávám se s kladnou a negativní reakcí...co si budeme povídat všechno je to o lidech.Je pravda, že čímdál víc jsou lidé neochotní a zlí..zvláště se setkávám s tím když nastupuji do busu na místa pro kočárky tak lidé nechápají že mají uhnout...spoustu lidí si myslí že se kočárek vyfoukne a\ smrkskne se na minimum. Já to řeším už tak že se vytipuji nízkopodlažní autobus(tram) sice kolikrát když jedu domů třeba půlhodiny čekám na zastávce(někdy déle),ale aspon nemusím koukat na kyselé obličeje. Abych zase nebyla jen negativní i spoustu lidí (pubertáci nejvíce ,o) ) se mě ptají jestli mi mohou pomoci. Všem maminkám přeji pevné nervy při cestování a kličkování v davu
23. 8. 2010 12:10
Narozdíl od paní Adély nebydlím ve velkoměstě (naštěstí), ale ve skvělém 10tisícovém městečku, kde máme všechno nadosah. Je pravda, že ani zde se s kočárkem do spousty obchodů nedostanu a tak stejně jako ona jezdím radši nakupovat do obchoďáků, ale jinak drandíme s kočárkem po městě celkem spokojeně. Pokud se někam s kočárkem nedostanu, vezmu prcka do náruče a jdeme dovnitř spolu - sice nepohodlné, ale zvládáme to ;o) Pokud jde o piktogram Zákaz vstupu s kočárkem, tak tu také jeden takový obchod máme. Pěkně mě štvou, protože tam prodávají spoutu věcí pro mimísky a takhle tam s malým prďolkou nemůžeme (jen v náručí). Čekám, kdy jim dojde, že takhle jim tam moc maminek chodit nebude a vjezd s kočárkem povolí... Snad se jednou dočkám :o)
3