Maminka.czJen pro maminku

Vaše Adéla: Jsou maminky na mateřské internetové závislačky?

Adéla Vedralová 7.  12.  2010
Vaše Adéla: Jsou maminky na mateřské internetové závislačky?
Internet je skvělé médium. Můžete díky němu komunikovat, nakupovat, bavit se nebo hledat informace. Je toho na něm tolik, že se leckdy zapomeneme a po několika hodinách zjistíme, že surfujeme nějak déle, než je zdrávo.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nedávno jsem se přistihla, že pokaždé, když můj syn usne, bezmyšlenkovitě zapínám notebook. Ne ani tak proto, že bych musela něco psát či nakupovat. Prostě "čumím" na obrazovku a jen tak si pročítám své oblíbené blogy, kosmetické stránky, nabídky restaurací... Internet je bezvadný sluha, ale mizerný pán.

Moje kamarádka Bára mi často u kafe vypráví, co se děje na těch všech maminkovských diskusích, kde s jinýma holkama probírá kde a co. Diskutuje, zakládá nové chatovací místnosti. Přiznám se, že já jsem tomu naštěstí (zatím) nepropadla, tak se od ní aspoň dozvím něco nového. Dokáže prý chatovat klidně do tří do rána, dokud nepadne vyčerpáním. Sama ví, že by bylo lepší nechat toho kolem jedenácté, ale když ono je to tam prý kolem půlnoci nejzajímavější.

Další internetová mánie maminek bývá nepřetržitý lov na všemožných aukcích. Na hřišti jsem potkala sympatickou maminku Janu, která se mi pokaždé, když se vidíme nezapomene pochlubit novými úlovky z aukra a e-baye. Nakupuje tam oblečení, kosmetiku, nábytek, kabelky... Svěřila se mi, že kvůli tomu, aby vydražila vytoužený kousek je schopná udělat cokoliv. "Jsem už jako nějaký gembler," řekla mi jednou provinile, zatímco mi předváděla nové golfky. Hádejte odkud!

Tak si říkám: je to se mnou tak hrozné? Asi jo. Protože se teď kvůli zimnímu počasí nedostanu mezi lidi tak často, jak bych si představovala, internet mi částečně nahrazuje kámošky. Bohužel. Vím, že existuje tolik činností, které bych mohla místo surfování dělat. Ale když ono se mi nějak nechce.

Čtěte také: Jde na mateřské „nezblbnout“?

Docela mě tahle moje zábavička začala děsit. Asi před dvěma týdny jsem vsadila s manželem, že vydržím týden bez nahodilého užívání netu. První tři dny byly peklo, ty následující mě obrazně řečeno osvobodily.

Kromě toho, že jsem sázku vyhrála (obdržela jsem krabici svých oblíbených belgických pralinek - fakt dobrá motivace), ale dokonce mi z bytu zmizely všechny pavučiny, kupy nevyžehleného prádla, několikrát jsem se pěkně prospala a napsala pro vás pár blogů. Fakt skvělý pocit! Teď mám aspoň jistotu, že nejsem žádná závislačka!

Vaše Adéla

Témata: Děti, Mateřská a rodičovská dovolená, Jen pro maminku, internet, surfování, Zimní počasí, Dobrá motivace, Skvělý pocit, Máť, Vaš, Mater