Maminka.czTěhotenství

Vaše Adéla: Kam se poděla moje bezchybná pleť?

Adéla Vedralová 17.  5.  2010
Všechny se chceme líbit a krásná, jemná pleť je snem snad každé ženy. Bohužel, během těhotenství se vaše pleť může zcela proměnit k nepoznání.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hlavně klid, díky kosmetickým vymoženostem jde leccos vylepšit. Po porodu navíc ve většině případů nadobro odezní.

Patřila jsem mezi ty vyvolené, kterým se v průběhu těhotenství kůže téměř nezměnila. Jen jsem cítila, že se mnohem rychleji vysuší a tak jsem musela používat mastnější krém, určený pro velmi suchou pleť. Dokonce jsem měla pocit, jakoby vypadala mnohem hladší a zářivější než před tím. Většina lidí kolem mě tipovalo, že určitě čekám chlapečka. Trefa!

Ultrazvuk tuto domněnku brzy potvrdil. Známá pověra totiž mluví o tom, jak kluci maminkám krásu přidávají a holčičky kradou. Moje kamarádka, která čekala holčičku si neustále stěžovala, že její tvář připomíná měsíční krajinu a kvůli tomu už pomalu nevychází z bytu, aby se jí někdo nepolekal. Zkrátka, něco na tom asi bude.

Mezi neduhy, které budoucí mamninky trápí nejvíce patří především nadměrný výskyt nevzhledného akné, pigmentové skvrny nebo dokonce popraskané žilky v obličeji. Často se také může objevit alergie na slunce. Oblast kosmetické péče je naštěstí nesmírně pestrá a tak odborníci stále vyvíjejí nové přípravky, líčidla, ošetřující postupy a metody.

Díky nim lze všechny takové problémy jednoduše „vyzmizíkovat“. Nejvíce doporučují kosmetiku, která je k dostání v lékárnách, kde vám také školený personál poradí a sestaví zkrášlující program na míru. Pokud jsou vaše potíže vážnějšího charakteru, zajděte raději do ordinace kožního lékaře.

Nezapomínejte ani na své tělo, které se bude zvětšovat a bude potřebovat důkladnější péči. Dopřejeme mu pořádnou dávku hydratace, ať je váš typ pleti jakýkoliv. Používejte nejlépe speciální přípravky na poprsí, bříško, stehna a zadeček, které kůži připraví na extrémní zátěž a omezí tvoření strií.

Vaše Adéla

Témata: Těhotenství, pleť, Vaš