Vaše Adéla: Koho pohoršuje kojení na veřejnosti?

Vlaďka 21. 10. 2010 10:13
Svého syna jsem kojila do jeho dvou let a je jasné, že jsem si vždy nemohla vybrat kojení v soukromí, nebo zákoutí, ale i přesto mi připadá nevhodné kojit v restauraci za plného provozu v době podávání obědů. Ono také záleží na tom, jakou ,,polohu" při kojení zaujmete. Takže prosím Vás dámy, kojte třeba do puberty, ale jde to snad i bez nadměrného vystavování.
ella 21. 10. 2010 12:26
kdyz jsem kojila tak jsem se schovala je to neco intimniho... ale sama na vlastni oci jsem zazila maminku co krmila bobikem a bananem dite a pak vystrcila u stolu vemeno... kdyz jsem vsichni jedli... to se mi opravdu zhnusilo...tak to kojeni.. ze jsem k tomu dostala takovej odpor a zacla jsem se sunarem......
??? 21. 10. 2010 21:04
jéžiš no tak ho nakojila no a?Vám se to zhnusilo tak jste miminku sebrala to nejlepší?No to je pěkný!!!!!Fakt nechápu.
Leeroy 14. 12. 2010 22:16
No co už, pokud bylo vemínko pěkné, tak no problém. Mělas poprosit o trošku smetany do kafíčka.
21. 10. 2010 14:38
Ahoj jmenuji se Sabina mam 7 mesicniho syna.Jelikož je nedonošeny o 8 tydnu a narodil se s pouhym kilem tak se nam kojeni bohuzel nepovedlo nemel silu sat.Kojili jsme na pul asi 3 mesice ale kdybych mohla a slo nam to kojila bych do 3 let s ledovym klidem a s kojenim na verejnosti jenom souhlasim neni to nic spatneho a ani intimniho a uz vubec ne pohorsujiciho!!Spis bych byla schopna odsoudit ty co si to mysli!!Je to jen a pouze krmeni!!Pokud to nekomu vadi tak at se nediva!!!Miminka materske mleko potrebuji vsude do matek husti jak je potrebne a nejlepsi a pak odsuzuji i nekteri doktori matky ktere nekoji aniz by vedele proc nekoji a paradoxne se lidem ani nelibi kojeni na verejnych místech tak at se kruci dohodnou!!Vzdyt je to zcela normalni vec dana nejuzsimi reflexy dane prirodou pro savce jako takove tak nevim co je na tom tak silene spatneho!!!Kdyby mi to slo a chodila bych do koste jakoze nechodim nakojila bych i tam!!!Moje dite potrebuje jist a ja neovlivním kdy a kde a preci jej nenecham plakat hlady jen abych uspokojila nektere lidi s predsudky!!!!!
jankadudova 21. 10. 2010 16:11
Mam podobny nazor. Je to sice prirozena vec, ale je potreba byt ohleduplne k ostatnim. Kojit u stolu v restauraci mi prirozene nepripada, jeste u toho jist, to neni zas takova "bomba". Byt host, take by mi to nebylo prijemne. Vzdy je mozne se otocit a nerusit okoli. Ani matka s ditetem neni stredobod vesmiru.
22. 10. 2010 12:52
Ahojky, mám 18-ti měs.dcerku a stále kojím i když už jen nyní v noci, ale když byla mrňousek, také jsem se dostávala do situací, kdy bylo potřeba kojit a byly jsme právě na veřejnosti nebo v restauraci, ale myslím si, že se to dá vyřešit ke spokojenosti obou stran. Těžko odepřete kojenci jídlo...ono se stejně neuklidní, naopak křik bude sílit :'( , ale jednoduše jsem si brala s sebou větší lehoučký ozdobný šátek nebo stačila i čistá látková plena, kterou má jistě každá maminka mezi nezbytným vybavením pro svoje miminko v tašce a přehodila jsem si ji přes rameno a ruku, ve které jsem Natálku držela u kojení a byl klid Já se nemusela obávat reakcí okolí a miminko vklidu baštilo a nic ho nerušilo Byli jsme spokojené obě i všichni okolo
Krásný den <3
Babs 2. 11. 2010 11:33
Muj syn ma 6 mesicu, vydatne kojime, i kdyz uz pomalu zaciname s prikmy, jsme hodne aktivni a docela hodne uz jsme i cestovali, kojim a kojila jsem snad plne vsude. V letadle, v kavarnach, v restauracich, v parku, v autobuse, na hrade , kde vas jen napadne. Neni nic lepsiho a jednodussiho, ze zacatku jsem se ostychala, prave kvuli lidem, co se jim z pohledu na kojici matku udelala zle .Podle lekaru a vedcu pry neni nic lepsiho pro utvareni vstahu s diteme a pro zdravi je to taky prinosne, proto me zarazi, ze nekoho muze pohorsovat pohled na spokojene miminko a maminku a treba takove opilce v parku, nebo bezdomovce nebo zdrogovane bez mrknuti oka prechazime. Mile dame, kojte podle potreby ditete a puritani , at se treba stavi na hlavu.
Danca84 3. 11. 2010 01:23
No já teda děti ještě nemám, ale plánujeme. Kojení je přirozená věc, určitě kojit chci, ale s rozumem. Myslím, že nakrmit miminko na lavičce v parku nebo třeba v autobuse, na tom není nic špatného, a v tomto případě maminka nemá na vybranou, takže ok. Jiná situace je už ale zmiňovaná restaurace, nákupní centra a podobně, kde si maminka může najít klidnější místo s minimem zvědavých pohledů. Rozumná žena se snad nemá potřebu vystavovat, pokud to není nevyhnutelné. Takže shrnuto, můj názor je - nakojit, ale zbytečně neprovokovat. Chrobince: za ten nápad se šátkem bych Ti dala Nobelovku, geniální řešení!
Leeroy 14. 12. 2010 22:15
některý lidi sou prostě děsně zapšklí a, co já vím, puritánští, nebo jak to říct. já měl na veřejnosti bradavku v ústech před pár měsící (když bylo ještě teplo) a kdo to viděl, koukal dost blbě a nepřejícně.
??? 28. 12. 2010 19:33
jsem take maminkou trimesicni holcicky, ale kojit nekde na verejnosti mi prijde pritazene za vlasy a zbytecne provokovani, souhlasim s satkem nebo plenkou, jsem take matka, ale vytazene prso u jidla v restauraci, by mi chut take zkazilo...nehlede na to, ze kojit 18 mesicni dite mi prijde uz trochu zvrhle, v tomto veku je dite schopne konzumovat normalni stravu.
21. 3. 2011 11:37
malou jsem kojila na veřejnosti a bylo mi jedno co si kdo říkal, oni také jedí venku, tak proč nenakrmit dítě, mně by taky mohlo obtěžovat v restauraci, že mi někdo kouří pod nos a taky mu nic neřeknu, nechápu proč si všímají kojících, proč to prostě nepřejdou a musejí na ně zírat, vždy když vidím kojit nějakou maminku, tak si vzpomenu na ty krásné chvíle :)
12

Video