Maminka.czKojenec

Vaše Adéla: Které plenky jsou nej?

Adéla Vedralová 12.  7.  2010
Vaše Adéla: Které plenky jsou nej?
Pokud se poprvé chystáte vyrazit nakupovat první plenky pro vaše miminko, určitě máte v hlavě plno otázek.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Výběr v obchodech je sice dostatečný, ale když zatím nevíte, jaké konkrétní výhody daná značka v praxi nabízí, ocitáte se často v bezradné situaci. Každému miminku vyhovuje něco jiného a může se objevit také alergická reakce.

I když každý výrobce jednorázových plenek na svém obalu tvrdí, že jeho výrobek zaručeně vydrží až 12 hodin, aniž by protekl nebo že díky výtažkům z aloe vera nehrozí žádné opruzeniny, ne vždy tomu tak opravdu je.

Asi v 38. týdnu jsem dospěla k závěru, že bych se měla pro jistotu zásobit dostatkem plenek. Co kdyby to na mě přišlo již zítra:-)! Vyrazila jsem tedy s manželem do hypermarketu, kde jsme bezradně bloumali mezi regály několik desítek minut.

Docela by ve výběru pomohlo, kdyby u každého druhu byl jeden balík otevřený a tak bych si mohla osahat materiál a podívat se, jak doopravdy zboží vypadá. Obrázky na obalech bývají někdy dost nepřesné a zavádějící. Kolikrát jsem se divila, jak jsou (ne zrovna nejlevnější) plenky drsné a nepoddajné. Kdybych to věděla předem, nikdy bych si je nevybrala.

Asi po třičtvrtě hodině si nás všimla mladá paní, která měla na kočárku dvě roztomilá dítka. Hned pochopila, že nevíme kudy kam a tak nám nabídla své zkušenosti: „Skvělé jsou Huggies, protože mají na zádech gumičku a tak nedojde k úniku stolice na zádíčka. Ale Pampersky jsou zase výborné na noc. Já ale kupuji Bella Happy, ty jsou levnější a taky v pohodě.“ Tak teď babo raď, pomyslela jsem si. Koupily jsme tedy od každého balení jedny pleny a rozhodli se, že vyzkoušíme vylučovací metodou, jaké budou našemu mimi vyhovovat nejvíc.

Když se Edík narodil, vyhrály to u nás na plné čáře Huggies. Byly jemné na dotek, bez navoněných proužků a díky gumičkám bezvadně držely. Jenže když malý vyrostl z novorozenecké velikosti a my museli pořídit větší, nadšení opadlo.

Nejen, že materiál nebyl vůbec tak jemný jako u předchozích, navíc se často stávalo, že po nějaké době plenka protekla v oblasti třísel. Měla jsem naštěstí k dispozici vzorek Pampersek z časopisu a zjistila jsem, že vyhovují mnohem víc.

Je sice pravda, že jsou dražší, ale když vysledujete, kde je mají zrovna v akci, můžete je pořídit až o stovku levněji. Pokud máte možnost, sbírejte vzorky plenek (dostanete je u gynekologa, v porodnici nebo v časopisech) a podle nich si udělejte takový malý průzkum trhu. Navíc nevyhodíte zbytečně peníze!

Vaše Adéla

Témata: Děti, Novorozenec, Kojenec, Průzkum trhu, Vaš, Plen, NEJ, Mladá paní