Maminka.czKojenec

Vaše Adéla: Miminko není panenka!

Adéla Vedralová 13.  8.  2010
Pořizování první výbavičky pro miminko patří k těm příjemnějším starostem. Při shopování míváme někdy tendenci nakoupit všechny ty rozkošné mini věcičky a je nám v tu chvíli téměř fuk, zda se v tom báječném trendy modýlku mimi bude cítit dobře. Hlavně, že v tom bude k sežrání.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ale na prvním místě by přece mělo být pohodlí a praktičnost. Když jsem byla před časem navštívit kamarádku Báru v porodnici těsně před tím, než odcházela domů, ukazovala mi hrdě, do jakých super džínů od Armaniho a sáčka od už nevím koho svého synka navleče, až si pro ně přijde taťka. Docela jsem se zděsila a bylo mi malého Jiříka předem líto.

Takový obleček je leckdy nepohodlný dospělému, natož miminku. V duchu jsem si také představovala, jaký výraz asi Bára nasadí, až si malý ublinkne na topík za dva tisíce, který se navíc pere jen na 30 stupňů bez aviváže. Děťátku je úplně jedno, že je oblečené jako manekýn z posledního fashion weeku. Zajímá ho pouze to, jestli ho nic netlačí a může si hovět, jak potřebuje.

Výbavička pro novorozence by měla být nejen trendy a krásná. Musí být hlavně funkční a dobře udržovatelná. Nejvhodnější je bezesporu oblečení z kvalitní bavlny, která se dá prát na 60 nebo případně vyvařit.Je to důležité kvůli eliminování bakterií. Také je docela fajn, když má co nejméně komplikovaných prvků a dobře se obléká. Není nic horšího, než oblečení s miliony knoflíků nebo dupačky, které nemají rozepínání mezi nohama. Takové se totiž musí sundavat komplet, což je mírně řečeno opruz.

Také se stává, že jako nastávající maminky míváme velké oči a nakoupíme tolik oblečků, že by stačily i pro čtyřčata. I já jsem tenkrát propadla představě, že své dítě budu převlíkat dvacetkrát denně a proto nebudu spokojená, dokud se komoda s miminčími věcmi nenaplní po okraj. Co kdyby se radikálně ochladilo nebo oteplilo? Chtěla jsem být připravená na všechno!

Nakonec jsem drtivou většinu věciček ani jednou nepoužila a tak zbytečně přišla o nemalou částku, za kterou bych mohla později pořídit užitečnější věci – například pleny nebo nutrilon. Na jednu starnu jsem měla plno bodyček, které mám dodnes ještě zabalené z obchodu, ale nějak jsem opoměla na klasické dupačky, které se osvědčily nejvíc. Úplně postačí, když od každého kousku oblečení pořídíte kolem dvou až pěti kousků a následně zásoby aktualizujete. V prvních týdnech a měsících nejvíc využijete body, dupačky do postýlky, jednoduché kabátky a jemné čepičky.

Vaše Adéla

Témata: Děti, Novorozenec, Kojenec, fashion week, Pán, Bodyček, Mimi, Vaš, Armani, Panenka