Maminka.czTěhotenství

Vaše Adéla: Opravdu potřebujete před porodem nakoupit všechno?

Adéla Vedralová 22.  4.  2010
Vaše Adéla: Opravdu potřebujete před porodem nakoupit všechno?
Když čekáte své první děťátko, jen těžko si umíte představit, jak se bude odehrávat scénář celého dne, jak vše budete zvládat a co všechno budete potřebovat.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na letácích, ve většině časopisů, ale i v televizi vidíte neustále nějaké zlepšováky, které slibují, jak výrobek vaše dítě zaručeně uklidní, zlikviduje zápach ze znečištěných plen, div dítě samy nepřebalí. Kupujte, kupujte, plaťte, plaťte!

Ano, žijeme v 21. století a není důvod, abychom si nezpříjemnili život a práci nechali na technologiích. Jenže podle mého názoru i zde platí: všeho s mírou. Nenechte se strhnout reklamou k bezhlavému nakupování věcí, které možná ani nebudete potřebovat.

Já jsem se strhnout nechala a teď mi leží pár takových pomocníků ve skříni a čekají na to, až je pod cenou prodám v nějaké internetové aukci. Možná někomu opravdu poslouží. Osud „ležáka“ má kromě jiných věcí docela drahá odsávačka mateřského mléka renomovaného výrobce i s neméně nákladnou sadou na skladování mateřského mléka.

Byla jsem přesvědčená, že bez této pomůcky nemůžu porodit a komadovala svého manžela, aby ji co nejdříve sehnal. Dopadlo to tak, že jsem velmy brzy po porodu bohužel ztratila mléko a se super úžasnou odsávačkou jsem se mohla jedině vyfotit do rodinného alba.

Moje kamarádka si zase „ujela“ na dudlících. Přád měla pocit, že ještě nemá na výběr dost barev, tvarů, materiálů a tak dále. Jako na potvoru její holčička všechny odmítala.

Další její úlet byl speciální odpadkový koš na pleny, který voní a vejde se do něj rekordní počet použitých jednorázových plenek. Zní to sice super, ale nakupovat do něj stále dokola speciální náplně se ukázalo být finančně dost náročné, navíc je neprodávají na každém rohu. A podle jejích slov to s tou slibovanou vůní nebylo tak horké.

Jako další zbytečnou investici považuji ohřívač lahviček. Jeho výrobce sliboval, že ohřeje mléko na přesně požadovanou teplotu, ale ouha. Trvalo skoro měsíc, než jsme s manželem přesně vychytali správný čas ohřevu, abychom pak nemuseli dalších deset minut ochlazovat či znovu dohřívat. Nakonec jsme zjistili, že jsme si mohli dříve uvědomit, že na takové „přesné“ ohřívání bohatě postačí mikrovlnka.

Nakupujte tedy s rozvahou a věci, o kterých jste si na stopro jistá, že je budete NUTNĚ potřebovat nechte spát v regálu do té doby, než na ně dojde – za pochodu. Věřte, že hodně ušetříte.

Vaše Adéla

Témata: Těhotenství, Porod, Vaš, Mikrovlnka, Pór, Zlepšovák, Odpadkový koš, Ohřev