Vaše Adéla: Strie? Mazat, mazat, mazat!

10. 3. 2010 15:33
Tak strii jsem se bala asi nejvic z celeho tehotenstvi...zacala jsem mazat hned od te doby, co jsem vedela, ze jsem tehotna. Stal se z toho u nas vecer takovy maly ritual, nez jsem sla spat, manzel mi vzdy brisko promazal a tim se i sblizoval s nasi Natalkou :-[ nejdrive to byly jen ruzne telove kremy, ale postupne jsem presla na specialni olejicky! od 5.mesice jsem zacala mazat i rano, nez jsem sla do prace, protoze brisko zacalo rust silenou rychlosti nyni jsem v 35.tt a brisko mam bohuzel popraskane...prvni strie prisly po 30 tt...pod pupikem se mi udelalo jen par prasklinek, ktere jsem obrecela a zacala jeste vic mazat...ale brisko mi porad roste o stoset, takze kuze porad praska...porad to jeste nevzdavam, ale cely spodek mam popraskany...uvidime, jak bude brisko vypadat po porodu a az mi splaskne! Jinak vsecm maminka mazani doporucuju a preju, aby praskalo co nejmin!!!
??? 11. 3. 2010 10:28
Při prvním těhotenství jsem se mazala nejobyčejnějším dětským olejíčkem a výsledek nečekaně skvělí 4jizvičky a teď v druhém těhotenství se mažu sádlem je ještě mastnější a zatím nic a to už se blížím porodu přestože mé kamarádky se mazaly speciálním krémem já zastávám názor čím obyčejnější tím lepší.
sarinka.j 19. 3. 2010 11:23
Ahoj všechny těhulky a maminky. Tak já jsem se začala mazat hned od začátku, protože už nějaké strie mám (v pubertě jsem rychle vyrostla a přibrala) a tak vím, že jsem k nim náchylnější. Myslím, že když k tomu mám někdo dispozice, tak se úplnému výskytu vyhnout nemůže, ale určitě se dá pravidelnám mazáním zmenšit jejich počet nebo vrelikost. Navíc, mazáníčko určitě kůži ani bříšku neuškodí a miminku dělají dotyky určitě taky moc dobře Jinak já se mažu tak nějak na střídačku tím, co mám, ale uplně nejraději mám dětský olejíček, myslím od Johnson Johnson´s. Když se večer namažu, ještě ráno mám pěkně jemné a promaštěné bříško
anahita 23. 5. 2011 11:55
Ahoj, tak já se nemazala vůbec, protože tomu nevěřím. A taky mám popraskanou jen dolní polovinu břicha. Myslím, že by se maminky neměly obviňovat že mají strie. Vždycky se dá totiž koupit ještě daleko dražší krém, který zaručeně pomůže a kdybychom si jej koupily, nevypadaly bychom teď takhle. Tak by mě zajímalo, jestli mazání opravdu funguje nebo ne? Jinak bych raději za ušetřené peníze pořídila pupečníkovou krev.
5. 4. 2012 15:31
Ahojky,já jsem ve 35. týdnu,mažu se občas,ale zato už od začátku těhotenství,zatím jsem nenašla žádné strie způsobené těhotenstvím,já je totiž jinak mám na hýždích ještě z puberty.Mažu se obyčejnými olejíčky,většinou jonson & johnoson dětský, takže jen mastnými a cenově snadno dostupnými olejíčky.Vím,že to zanedbávám a zvláště ted před porodem bych to neměla tak šidit,mažu se cca 3x týdně takže nic moc, a opravdu bych nerada měla takovou památku,takže se jdu hned ted radši namazat a vám to doporučuji také,proč být líná,že?pa a hezké těhotenství a navrácení po porodu k pěkným bříškům!
23. 11. 2013 12:14
Já se mazala docela poctivě - od čtvrtého měsíce 2x denně. I tak se mi ale nějaké strie vytvořily. Naštěstí ne na břiše, ale na bocích. Věřím, že bez pravidelného mazání by mi popraskalo břicho a to asi fakt hodně. V posledních měsících mě kůže na břiše často svědila a tak jsem raději mazala i během dne. S příštím těhotenstvím chci vyzkoušet Bepanthen krém proti striím. Protože mám skvělou zkušenost s ostatními přípravky od Bepanthenu, věřím, že i krém proti striím bude účinný. Kamarádka, která je teď těhotná ho používá a moc si ho pochvaluje. Prý se velmi snadno roztírá a vstřebává a pokožku po něm má prý velmi vláčnou.
6