Maminka.czTěhotenství

Vaše Adéla: Vybrat správný kočárek je jako vybírat nové auto!

Adéla Vedralová 3.  5.  2010
Výběr vhodného kočárku je téměř svébytná věda. Z těch všech funkcí a kombinací se mi při návštěvách specializovaných obchodů točila hlava.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bohužel, ne vždycky se dá spoléhat na rady „školeného“ personálu. Mnohokrát se mi stalo, že paní prodavačka ani nevěděla, jak se kočárek skládá nebo dokonce jakou nosností ho lze zatížit.

Proto budete ve výhodě, když si předem stanovíte, co od kočárku vlastně očekáváte, v jakém terénu s ním budte jezdit nebo jak dlouho ho hodláte využívat. Já jsem například věděla, že mi postačí kočárek do městského prostředí. Také pro mě bylo zásadní kritérium, kolik bude kočárek vážit a aby se dal snadno složit. Nepatřím zrovna mezi vzpěrače. A abych nezapoměla, moc důležitý pro mě byl i vzhed vozítka.

Nechala jsem si předvést několik modelů kočárku a byla jsem překvapená, jak jsou všechny korbičky malé. Pryč jsou doby, kdy dítěti hluboký kočárek vydržel pomalu celý rok. Výrobci tedy většinou nabízejí trojkombinace, které zahrnují hlubokou korbu (ta vám poslouží pouze první půlrok), sporťák a autosedačku. Sice ve finále zaplatíte více, ale zase máte na nějakou dobu vystaráno.

Nebojte se všechno si pořádně osahat a vyzkoušet a třeba se do obchodu několikrát vraťte. Nezapomínejte na to, že kočárek budete používat denně! Nikdy se nenechte prodavačem přitlačit ke zdi, že mají poslední model a že pokud si kočárek nekoupíte ihned, přenechá ho jíným lačným zájemcům.

Pokud už s jistotou víte, jaký model kočárku chcete, na nic nečekejte a vyražte pro něj! Myslela jsem si, že když přijdu do obchodu, kočárek si rovnou odvezu. Velmi jsem se divila, když mi prodavačka řekla, že se musí objednat a dodací lhůta činí až osm týdnů! Jelikož jsem měla asi pět týdnů před termínem porodu, dost mě to vyděsilo. Po šílených manévrech jsme nakonec kočárek sehnali včas, ale musela jsem se vzdát původní vybrané barvy a vzít si model, který byl vystavený na prodejně. Příště budu radši jednat včas!

Vaše Adéla

Témata: Těhotenství, Kočárek, auto, Kočár, Nové auto, Hluboký kočárek, Jak, Vaš, Kočárky na Heureka.cz