Maminka.czNovorozenec

Vaše Adéla: Vyhrajte bitvu o vypadávající vlasy!

Adéla Vedralová 5.  8.  2011
Vaše Adéla: Vyhrajte bitvu o vypadávající vlasy!
My ženy si na svých vlasech dost zakládáme. Není proto divu, že se jejich momentální stav velmi odráží na našem sebevědomí. Když vyrážím z domu a vím, že moje zplihlá a nepoddajná hříva měla ráno dostat trochu víc péče, celý den pak nestojí za nic. Jenže mastnota a špatný styling jdou napravit raz dva.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bohužel, horší je to s nadměrným vypadáváním vlasů, kterému se mnoho z nás během těhotenství a kojení nevyhne. I když je tento nepříjemný jev u většiny žen dočasný a po nějaké době sám od sebe vymizí, můžeme proti němu nějak bojovat?

Tělo dostává díky očekávání a následného krmení děťátka pěkně zabrat. Dítě si z něj bere vše, co pro svůj vývoj potřebuje a tak je jasné, že vy sama na tom tak trochu tratíte, s tím se nedá nic dělat. Můžete pozorovat zhoršenou kvalitu pleti, nehtů, vlasů a také únavu. Nejlepší, co tedy můžete udělat, je sestavení kvalitního jídelníčku, ve kterém nebude chybět žádný vitamín, minerál či stopový prvek.

Pokud jde o vlasy, pokožku a nehty, dbejte na dostatečném přísunu kyseliny panthothenové, niacinu, biotinu, kyseliny listové, vitamínů skupiny B, zinku a manganu. Kůže se s jejich přispěním zpevní, zlepší se její prokrvení. Dochází tak ke zlepšení vzhledu a stimulaci růstu nových vlasů aktivací metabolických procesů ve vlasových folikulech.

Můžete si také pořídit speciální pilulky, které seženete volně v lékárnách. Vyzkoušela jsem Revalid a byla jsem spokojená. Nečekejte ale zázraky přes noc! Efekt se projeví až po několika týdnech a měsících poctivého užívání. Chce to vážně trpělivost. Když mi začaly vlasy dva měsíce po porodu vypadávat tak, že jsem každé ráno měla polštář posypaný vrstvou vlasů, byla jsem dost vyděšená.

Každý den jsem se bála česat, abych si zbytečně nevytrhla vlas navíc. Na radu lékařky jsem si koupila výše zmiňované prášky a pro jistotu ještě sérum na vlasovou pokožku od Vichy proti vypadávání vlasů. Investice sice nebyla malá, ale musím říct, že pro měsíci jsem měla vyhráno. Vlasy padaly čím dál tím méně!

Pokud se děsíte, že už vám vypadané vlasy nikdy nenarostou, buďte v klidu! Vlasové cibulky vám zůstanou a z nich po čase zas vyraší nové a leckdy kvalitnější vlasová vlákna. Mě se přihodila legrační věc: když jsem si prohmatávala vlasovou pokožku, cítila jsem, jak mi na různých místech vyrůstá mini ježek, který naštěstí nebyl na pohled patrný. Dnes mám vlasy hustší než kdykoliv předtím!

Vaše Adéla

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Jen pro maminku, Vlasy, Metabolický proces, Vaš, Nepříjemný jev, Výhra, Stopový prvek, Vlasová kosmetika na Heureka.cz