Maminka.czPředškolák

Vaše Adéla: Vyrobte si vánoční dekorace společně s dětmi

Adéla Vedralová 8.  12.  2011
Není nic hezčího, než pěkně vánočně vyzdobený byt. Advent se tak stává něčím příjemně magickým, zvlášť pro děti. A úplně nejkrásnější dekorace jsou právě ty, na jejichž výrobě se samy podílejí. Máme pro vás trochu inspirace!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Klasikou jsou velmi oblíbené řetězy z barevného papíru, který jsme v dětství vytvořili snad všichni. Zkuste ho nyní pojmout trochu moderněji. Obalte papír alobalem, a až poté ho nastříhejte na proužky. Nakonec trochu otřepte odstáté konce a blyštivý, veselý řetěz je hotov.

Další variantou jsou ozdobičky z obyčejných těstovin. Určitě doma najdete nějaké penne (sekaná potrubí), fusilli (mašličky), makarony a tak dále. Dokupte jen lepidlo, zlatý či stříbrný sprej, kterým jednotlivé částečky nastříkáte. Když zaschnou, můžete z nich vyrábět všechno možné: svícínky, ozdobičky na stromeček, andělíčky… Budete koukat, jak krásně budou výrobky vypadat. Navíc vám vydrží několik let jako památka.

Skvělé a zábavné je pro děti vyrábět vlastní adventní kalendář. Vůbec nevadí, že advent již běží. Nic vám nebrání přidat k zakoupenému kalendáři ještě jeden ručně vyráběný. Nasbírejte 24 krabiček od sirek a jednu po druhé je obalte ozdobným papírem s vánočním motivem. Krásně vypadá, když použijete několik druhů. Potom pomocí barevného papíru nebo ozdobných fixů napište na přeskáčku čísla dnů. Do krabiček vložte různé předměty, které si dítě bude každý den vybírat místo obyčejných čokoládiček. Co to bude je jen a jen na vás!

ČTĚTE TAKÉ: Napište společně s dětmi dopis Ježíškovi

Malujte s dětmi tradiční vánoční přáníčka s osobním věnováním. Příbuzní se určitě dojmou, až uvidí, co jim vaše dítě připravilo! Také můžete vyrobit svícínky ze skořápek vlašských ořechů, které se budou skvěle hodit k prostření štědrovečerní tabule. A ještě si u toho pochutnáte!

Témata: Děti, Předškolák, Školák, Praktické rady, Váš domov, dekorace, Vánoční dekorace, Vaš, Vánoční přání, Štědrovečerní tabule, Van, Sekaná