Maminka.czTěhotenství

Vaše Adéla: Zajděte si na masáž!

Adéla Vedralová 26.  3.  2010
Čím je bříško větší, tím vás víc a víc bolí záda? Kromě pravidelných cviků vám může ulevit také speciální masáž pro nastávající maminky. Ta usnadňuje adaptaci na změny ve vašem těle účinně odstraňuje všechnu únavu a stres. Co je na této masážní technice zvláštního? Příznivě působí jak na vás, tak na vaše dětátko.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Stačí letmo prozkoumat internet a hned uvidíte, že nabídka takových služeb je opravdu široká. Záleží jen na vás, jaký typ masáže zvolíte a kolik jste za ni ochotná utratit. Mám-li být upřímná, masáž není zrovna levná, ale asi už jste si zvykla, že většina zboží, které má přídomek „pro těhotné“ bývá o něco dražší... Nezbývá než se s tím smířit. Bohužel, těhulky podle obchodníků potřebují nejen zvláštní péči, ale i ceny.

Může se vám stát, že se při vybírání tak trochu ztratíte. Kromě klasické masáže totiž existují také nejrůznější aromatické, thajské, olejové, bylinkové a dokonce i čokoládové! Jelikož jsem měla se zády v těhotenství velké trable, vyzkoušela jsem procedur hodně, kromě čokoládové snad všechny jmenované. Podle mojí zkušenosti byly techniky masírování hodně podobné, takže nelze říct, která z nich je nejúčinnější. Všechy byly super! Hodně uvolňující pro mě byla masáž speciálními nahřátými bylinkovými pytlíčky. Patuji si, že když jsem ze salonu odcházela, cítila jsem se tak o deset kilo lehčí a plná energie. A pocit kupodivu vydržel ještě několik dní. Dále ve mně skvělý dojem zanechala olejová masáž. Ta spočívala v nanášení zvláštně určených pečujících olejů (mimo jiné působících proti striím) v kombinaci s thajskou technikou. Připadala jsem si jako na obláčku!

Jak vlastně taková masáž vypadá v praxi? Nemusíte se bát, že po vás někdo bude chodit nebo vás nutit ležet na masérském lehátku. Speciální masáže provádějí odborníci, kteří dobře vědí, jak a kde vás co nejefektivněji namasírovat, aniž by vám nějak ublížili. Klasická masáž by vás mohla i ohrozit nebo dokonce vyvolat porod (ale to jen v posledních týdnech těhotenství). Pokud jste v rukou specialisty, nemusíte se ničeho bát! Položíte se pohodlně na měkkou podložku na bok a vaším úkolem bude jen uvolnit se a zapomenout na veškeré starosti.

Jestli vám i tak připadá, že je taková relaxace vyhazování peněz, nechte se alespoň hýčkat od vašeho partnera! Jen ho dobře poučte, jak má postupovat...

Vaše Adéla

Témata: Těhotenství, Jen pro maminku, Vaš, Thajsko, Masáž, Váš úkol, Máša