Ve 3 letech nosí plenu. Jak ho konečně naučit na nočník?

Karolína 29. 4. 2014 12:18
Mně Honzík ve dvou letech počůral lego http://www.kostickylega.cz/ a křičel u toho bum :) Trefil se do postavičky od Star Wars, no myslela jsem, že mu naplácám, ale už ví, že nesmí. Šli jsme spolu figurku vykoupat :)
Anna 18. 2. 2017 15:52
Jednoduše především dát látkové pleny. Jsou mokré a studené, ztratí se pohodlí. A také nezapomenout ukázat, jak kaká třeba medvídek. Posadí se na hrnek - a udělá bum! A zase se posadí - a bum! Ukazujete na medvědovi, jak se to dělá pořád dokola, třeba půl dne, než mu to docvakne. A musí to být legrace, ale to jde samo, protože děcka zbožňují tento typ humoru. Jde to rychle, tak jsem naučila malého neskutečně rychle, záhy poté, co začal chodit.
Anna 18. 2. 2017 16:58
Jsem babička a vím, jak jsem naučila svoje děti na nočník a v podstatě od roku a roku a půl byly bez plen. Ale byly hadrové pleny, které, když byly pročůrané, tak studily. Pampersky a jim podobné pleny tuto vlastnost nemají a rodič, aby ušetřil, tak nechá dítěti plenu skoro celý den (pokud není pokakané) a večer dítě vláčí pod sebou plenu vážící i přes kilo. Nebo je to taky o lenosti, ono dívat se dítěti do kalhot a strčit na nočník v pravou chvíli je taky o tom, jak si všímám dítěte, kolik toho vypilo atd. Takže proč by nešlo dítě naučit na nočník stejně jako před 30 lety? Z vlastní zkušenosti vím, že to jde.
babička 18. 2. 2017 18:31
Při tom co tady čtu (a moje vnoučata nejsou jiná) snad ani není k uvěření, že dcera byla od jednoho roku už bez plen. Jeli jsme s ní do hotelu na horách a uvědomila jsem si to, že pro případ "nehody" v noci jsem měla nějakou plenu vzít.
Tak jsem jí dala alespoň pro jistotu dámskou vložku, ale nebylo to třeba. Synek vše ovládal do 2 let, kdy šel do jeslí a já musela do práce. Věřte, vše bylo pozorováním a trpělivostí, slovním povzbuzováním a pak ukázáním výsledku a chválou. Ušetřila jsem si opravdu hodně práce s praním plen.
josefina 20. 3. 2017 16:12
to babicka-presne tak,sice me deti nesly tak brzy na nocnik,ale bylo to vse o nauceni se soustavnosti-kazdy den po malych kruccich a jak pisete,pochvala i u 2leteho mrnete dela zazraky!!Kdyz vidim dnes maminky-ne vsechny,samozrejme-kariera,plno ruznych aktivit mimo rodinu-potom se nedivim,ze jsou deti opozdene v samostatnosti u curani a kakani-ano uceni je pro deti to nejdulezitejsi-a kdo jiny to ma to mrne naucit,kdyz ne mama???? :'(
josefina 20. 3. 2017 16:07
.prosim vas,nedelejte ze Zapadu modlu!Moje deti se samy naucily chodit na nocnik,protoze je STUDILA latkova plinka a v urcitem veku to docela rychel pochopily,ze nocnik je dobra vec-je to o neprijemnem zazitku-nic vic nic min..a take o pohodlnosti dnesnich maminek-omluva tem,co takove nejsou!!Co by se s ditetem mordovala,ze,kdyz nosi plinku na jendo pouziti-kdyz potom slysim neco o ekologii a ochrane prirody a budoucnosti nasich deti,smeju se te sobeckosti dnesnich lidi!!Proste kazen ,kazen, kazen..a nauceni navyku-holt to chce omezit svou sobeckost a pohodlnost,proto mame deti,abychom je do zivota neco naucili..,ze maminky.
porsche 1. 5. 2017 10:43
Moje cerstve 3 leta dcera sice pozna forda od audi a dalsi znacky ale plenky odlozila uz pred rokem,zato sousedovic Adelka ma plenky ve 4 letech a maminka ceka az dozraje cas;)
Aneta 5. 7. 2018 17:00
Moje děti syn i dcera jsou rovněž od roka bez plen (v noci teda od cca 1,5). Nikdy neměli vysezené kolečko a nikam jsem je nepřivazovala. Je to jen o pohodlnosti maminek.
8