Maminka.czVaše příběhy

Ve třinácti matkou! Těhotenství tajila, její máma ale ucítila pohyby dítěte

kog 23.  11.  2019
Ruské školačce Polině bylo teprve třináct let, když zjistila, že je těhotná. Chlapec, který ji do jiného stavu přivedl, ji odmítl a ve škole se jí vysmíval. Ona své těhotenství dlouho skrývala. Jednoho dne ji ale máma objala a ucítila pohyb dítěte. To už byla ve 35. týdnu těhotenství.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dnes už šestnáctiletá Polina Fetisova z ruského Sredneuralsku se rozhodla se svým dojemným příběhem vystoupit veřejně. Na internetu získala tisíce příznivců, ale i kritiků, kteří ji za její čin odsuzují. 

Polina se stala matkou, když byla sama dítě, bylo jí pouhých třináct let. Na internetu se svěřila, jak své těhotenství skrývala před rodiči i ve škole, protože měla strach. Dnes však ničeho nelituje a vychovává zdravou tříletou dcerku. "Do doby, než jsem otěhotněla, byla jsem obyčejná školačka," říká Polina. I když přiznává, že měla problémy se šikanou: "Spolužáci mi říkali, že jsem tlustá a ošklivá. Přitom jsem jim nikdy neudělala nic špatného," svěřuje se. 

Otěhotněla, aniž by kdy měla sex. Syna s Downovým syndromem miluje

Život se jí změnil, když jí bylo třináct. Tehdy Polina přišla do jiného stavu. Se spolužákem ze školy. "Nikdo tehdy netušil, že jsem těhotná. Všechny ženy v naší rodině jsou baculaté, takže to nikoho ani ve snu nenapadlo," vzpomíná. Když to ona sama zjistila, bála se. "Nevěděla jsem, jak to říct rodičům. V noci jsem hodně plakala, byla jsem na všechno sama. A měla jsem i strach, jestli je miminko v pořádku," vypráví Polina, která se začala skrývat. Se svým tajemstvím se svěřila jen otci dítěte. Ten ji odmítl a nazval ji děvkou. 

Při znásilnění otěhotněla. Potrat odmítla. Bylo to peklo, ale syna miluji

Složitou situaci pomohla vyřešit náhoda. Jednoho dne ji její matka objala a ucítila pohyb miminka v břiše. Dost se vyděsila. Dceru vzala okamžitě ke gynekologovi, který potvrdil, že je těhotná. A dokonce už ve 35. týdnu. "Tehdy jsme zjistily, že čekám holčičku. Dceru jsem se rozhodla pojmenovat Ulyana," vypráví Polina.

Svůj příběh se rozhodla zveřejnit, aby podpořila všechny dívky, které se dostaly do podobné situace. A jelikož jsou její videa velmi sledovaná (vidělo je přes 2 miliony diváku), vydělá si i nějaké peníze díky reklamě. Ty by ráda použila na dokončení školy a také pro svou tříletou dceru. 

Dojemnější už to být nemůže! Než dala syna k adopci, natočila mu srdceryvný vzkaz
Témata: Těhotenství, Rodina a vztahy, Miminko, Vaše příběhy, Rodiče, Pohyb, znásilnění, Internet, Polina, Matka, Máma, Pohyb dítěte, Mama, Školačka, Děti