Maminka.czVelikonoce

GALERIE: 50 originálních jarních a velikonočních věnců. Vyberte si ten svůj

Simona Procházková 26.  3.  2023
Jaro se hlásí o slovo a Velikonoce jsou za dveřmi. Udělejte si to doma veselejší a barevnější. Pokud se chystáte na jarní výzdobu, podívejte se do naší fotogalerie, kde najdete bohatou inspiraci pro krásné věnce, které hravě zvládnete.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jarní nebo velikonoční věnec si můžete samozřejmě jednoduše koupit v každém květinářství nebo hobbymarketu, ještě větší radost ale udělá ten, který si vlastnoručně vyrobíte. Do tvoření můžete bez obav zapojit i děti, ať popustí uzdu své fantazii a kreativitě.

VIDEO: Znáte tyto tradiční velikonoční pokrmy?

Na výrobu originálního velikonočního věnce poslouží celá řada přírodních materiálů nebo také nejrůznějších „zbytků“, které najdete doma v šuplících. Co všechno můžete využít? Vrbové proutky, březové větvičky, větvičky nakvetlého zlatého deště nebo oblíbených kočiček, živé květiny, jako jsou tulipány, modřence nebo narcisy, sušené levandulové snítky, knoflíky, peříčka, zbytky pestrobarevných látek, mašle, stuhy a provázky. Zajímavě mohou působit také skořápky od vajec, sušené obilné klasy nebo mech.

Z filcu můžou děti vystříhat zvířátka nebo jiné motivy, v obchodech běžně seženete různé dřevěné, keramické nebo textilní dekorace a doplňky, které můžete do svého díla podle fantazie a chuti zakomponovat.

GRAFIKA: Termíny Velikonoc do r. 2030.

Co takhle věnec třeba ze šišek, vyfouknutých namalovaných vajíček nebo dřevěných květin? Minimalistický, nebo naopak co nejbohatší a divoce barevný? Se slaměným nebo proutěným korpusem? S mechem, listy eukalyptu nebo slaměnkami? Ozdobený perníčky, sušenými šípky, klasy obilí nebo třeba dekoračními minikuřátky? Je to jen na vás. Inspirujte se.

Velikonoční tradice a zvyky: Proč pleteme pomlázku, držíme půst a barvíme vajíčka?
Témata: Galerie, Velikonoce, Tradice, svátek, DIY, Výroba, Tvoření, jaro, inspirace, dekorace, Výzdoba, Fantazie, květiny, DYI, Pokrm, Věnec, Termín Velikonoc, Mech, Přírodní materiály