[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krupicového cukru
2 vejce
1,5 hrnku mléka
1 balíček prášku do pečiva
¾ hrnku oleje nebo rozpuštěného másla
Postup:
V jedné míse smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a krupicovým cukrem, ve druhé promíchejte vejce s olejem a tukem. Tekutou směs poté přilijte k mouce a vše společně metličkou důkladně vymíchejte na hladké tekutější těsto. Hmotou naplňte papírové košíčky nebo teflonovou formu na muffiny, přičemž těsto nalijte do tří čtvrtin každého košíčku nebo formičky. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi dvacet minut.
Máslový čokoládový krém:
Kostku změklého másla vyšlehejte společně se 100 g krémového sýru (Philadelphia), 150 g prosátého moučkového cukru a lžící kakaa do krému. Nakonec přidejte ještě 100 g rozpuštěné vychladlé kvalitní čokolády a důkladně vyšlehejte.
Krém s mascarpone, smetanou a vanilkou:
Do mísy dejte 500 g sýru mascarpone, přilijte 500 ml smetany ke šlehání a 4 lžíce prosátého moučkového cukru. Přidejte také nožem vydlabanou dužinu z jednoho vanilkového lusku. Vše společně rozmixujte (v robotu na středních otáčkách) do hladkého krému.
Do krému můžete zašlehat karamelové kondenzované mléko, jemně strouhaný kokos nebo třeba borůvkový džem a máte zajímavou obměnu podle své chuti nebo na přání dětí.