Velikonoční beránek s podmáslím podle foodblogerky Koko

Chystáte se upéct tradičního velikonočního beránka? Žádný strach, není to žádná věda. Podívejte se na video, ve kterém foodblogerka Koko ukáže, jak na to krok za krokem. A navíc téměř bez tuku.

Bez cukru to úplně nepůjde, ale bez tuku ano. Fígl se jmenuje podmáslí, díky němuž bude upečený beránek uvnitř krásně vláčný. Podávat ho můžete se šlehačkou a malinami nebo čokoládovou polevou. Anebo jen tak posypte cukrem.

Omlouváme se, video v současné době nelze přehrát.

Recept – Velikonoční beránek

Suroviny

180 g polohrubé mouky

100 g cukru krupice

20 g vanilkového cukru

3 vejce

180 ml podmáslí

2 lžičky prášku do pečiva

Postup:

Začněte tím, že oddělíte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Pak vyšlehejte žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přilejte podmáslí a přidejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše společně dobře promíchejte (v robotu při nízkých otáčkách). Nakonec zlehka přimíchejte do těsta po částech sníh z bílků. Formu pečlivě vymažte změklým máslem a vysypejte hrubou moukou.

Těsto nalijte do formy, uhlaďte a pečlivě rozetřete (pozor na ouška) a beránka pečte v dobře předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 35 minut. Po vyndání z trouby nechte beránka ještě chvíli chladnout na mřížce a pak opatrně vyklopte. Na krk mu uvažte pentličku a pocukrujte.

Určitě si přečtěte

Články z jiných titulů