Maminka.czVelikonoce

Velikonoční beránek s podmáslím podle foodblogerky Koko

Simona Procházková 18.  3.  2024
Chystáte se upéct tradičního velikonočního beránka? Žádný strach, není to žádná věda. Podívejte se na video, ve kterém foodblogerka Koko ukáže, jak na to krok za krokem. A navíc téměř bez tuku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bez cukru to úplně nepůjde, ale bez tuku ano. Fígl se jmenuje podmáslí, díky němuž bude upečený beránek uvnitř krásně vláčný. Podávat ho můžete se šlehačkou a malinami nebo čokoládovou polevou. Anebo jen tak posypte cukrem.

Recept – Velikonoční beránek

Suroviny

180 g polohrubé mouky

100 g cukru krupice

20 g vanilkového cukru

3 vejce

180 ml podmáslí

2 lžičky prášku do pečiva

Postup:

Začněte tím, že oddělíte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Pak vyšlehejte žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přilejte podmáslí a přidejte polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše společně dobře promíchejte (v robotu při nízkých otáčkách). Nakonec zlehka přimíchejte do těsta po částech sníh z bílků. Formu pečlivě vymažte změklým máslem a vysypejte hrubou moukou.

Těsto nalijte do formy, uhlaďte a pečlivě rozetřete (pozor na ouška) a beránka pečte v dobře předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 35 minut. Po vyndání z trouby nechte beránka ještě chvíli chladnout na mřížce a pak opatrně vyklopte. Na krk mu uvažte pentličku a pocukrujte.

Jak si uplést s dětmi pomlázku? Tady je jednoduchý návod
Velikonoční dekorace z vajíček. Výrobu zvládnete i s dětmi. Inspirujte se ve velké galerii
Nejkrásnější jarní a velikonoční věnce. Inspirujte se ve velké galerii
Témata: Video, Recepty, Velikonoce, Vaření, Cukr, Beran, Vaření pro rodinu, Mall.tv, Žloutek, True, Velikonoční beránek, Podmáslí, Beránek, Bílek, Tuk, KOKO, Šlehačka, Mouka