Maminka.czVelikonoce

Jarní výzdoba: Originální, stylové a levné velikonoční dekorace pro váš domov

Simona Procházková 7.  3.  2024
Velikonoce jsou tu za tři týdny a možná již přemýšlíte, jak vyzdobit dům či byt, aby dostal svěží jarní nádech a kouzlo. Pořiďte nebo si vlastnoručně vyrobte originální doplňky a dekorace. Přinášíme spoustu nápadů a tipů, podívejte se do fotogalerie.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

I když jsou Velikonoce původně nejvýznamnějším křesťanským svátkem, dnes je většina z nás vnímá spíše jako oslavu jara. Zima je konečně pryč, příroda se probouzí a zelená, rozkvétají první barevné kvítky, vše kolem nás je hned pozitivnější a veselejší.

VIDEO: Znáte tyto tradiční velikonoční pokrmy?

Jak ozdobit svůj domov, aby dýchal jarní a sváteční atmosférou? Nemusíte se pouštět do žádného megalomanského stylu, bohatě postačí pár detailů. Zasejte s dětmi osení, na stůl dejte vázu plnou narcisů či tulipánů, vyrobte si věnec na dveře, okna ozdobte truhlíky s rozkvetlými květy, při procházce s ratolestmi natrhejte pár větví kočiček, zlatého deště nebo březových větviček, na které můžete zavěsit kraslice

Šest důvodů, proč byste měli slavit Velikonoce. Na tyhle tradice a zvyky nezapomeňte

Zapojte do dekorování domácnosti děti, uvidíte, že se do výzdoby s vervou a nadšením ochotně pustí. Většinu z nich nebudete muset přemlouvat, tvoření zpravidla milují a nejrůznější slepičky, zajíčky či kuřátka z filcu, kartonu nebo barevných papírů a různými technikami ozdobená vajíčka hravě zvládnou.

V galerii najdete spoustu tipů a kreativních nápadů na dekorace, které dodají vašemu domovu šmrnc. Hravě je zvládnete a nezruinují váš rozpočet.

Témata: Galerie, Velikonoce, Domácnost, svátek, DIY, Výroba, jaro, pomlázka, dekorace, Lev, Výzdoba, domov, Spousta nápadů, TRUHLÍK, Nádech, Kouzlo, Tip, Dom, Nápad, Ori