[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Příprava: 50 minut
Na 4–6 porcí:
DOPORUČUJEME: Velikonoční aranžmá: snadné, rychlé, netradiční
1. Starší žemle (nebo veku) nakrájejte na drobné kostky. Zalijte je směsí vlažné, lehce osolené smetany a vlahého másla, zázvoru, kurkumy a muškátového květu a nechte je co nejvíc nasáknout voňavou tekutinou. Do základu přilijte lehce prošlehané žloutky a promíchejte, aby se pečivo rozmělnilo na hladkou hmotu.
2.+3.Přidejte na kostičky pokrájené maso, spařené a najemno nasekané kopřivové lístky a vše důkladně promíchejte a dochuťte.
4.Nakonec opatrně zapracujte dotuha ušlehaný sníh z bílků.
5.Vzniklou hmotu přemístěte do pekáčku dobře vymazaného tukem a v troubě předehřáté na 180°C pečte asi 35 až 40 minut krásně dozlatova.
Krajově se tato velikonoční pochoutka připravuje také z krupicové kaše. Někde se přidávají kuřecí či králičí vnitřnosti nebo kůzlečí maso. Vždy ale obsahuje jarní bylinky.
Další recept na velikonoční nádivku naleznete zde>>>