Maminka.czVelikonoce

Velikonoční nádivka se špenátem. I bez masa může chutnat skvěle

redakce 12.  4.  2020
Velikonoční nádivka se špenátem. I bez masa může chutnat skvěle
Velikonoční nádivka je vděčný pokrm. Můžete ji totiž jíst teplou i studenou. A zaručujeme vám, že vám bude chutnat i ta bez masa. Připravte si ji třeba se špenátem. Na postup se podívejte na videu. Opravdu to nic není!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Naše babičky si velikonoční nádivku nedokázaly představit bez čerstvě nasbíraných mladých kopřiv, vy je ale klidně můžete nahradit čerstvými špenátovými listy. 

Velikonoční pochoutku, do které se nejčastěji přidává uzené maso, si ale nemusíte odpírat ani v případě, že masovým pokrmům zrovna nefandíte. Přesvědčíme vás, že i bezmasá verze může chutnat skvěle. Podívejte se na video v úvodu článku, ve kterém vám přípravu nádivky bez masa ukáže foodblogerka Mona Jaoua.

BUDETE POTŘEBOVAT:

500 g listového špenátu
1 cibuli
4 starší rohlíky
3 vejce
100 ml smetany na šlehání
2–3 polévkové lžíce másla
4 stroužky česneku
150 g goudy
strouhanku
pepř, sůl

Rychlý hrnkový beránek: Paráda hotová za pár minut! Tady je video recept

Zkazit se nic nedá, vylepšit ano!

Na nádivce se toho nedá moc zkazit, vylepšit ale ano. Pokud nechcete, aby byla po upečení tvrdá a těžká, věnujte její přípravě trochu víc úsilí a času. Místo celých vajíček přidejte jen žloutky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ten do nádivky opatrně vmíchejte až nakonec. Důležité je, aby neměl příliš velké bublinky. Ty by při pečení popraskaly a nádivka by ztratila správnou konzistenci. Jestli sníh připravujete v robotu, začněte bílky šlehat na nejnižší stupeň a až přibližně po třech minutách pomalu přidávejte rychlost. Dobré také je přidat k nim při šlehání pár kapek citronu nebo špetku soli. Sníh pak bude o trochu pevnější. Myslete také na to, aby pečivo, které na nádivku použijete, nebylo příliš čerstvé. Rychle by nasáklo mléko a byla by z něj ve výsledku rozmočená kaše.

POSTUP:

1. Na troše oleje zpěňte najemno nasekanou cibuli, přidejte omytý a okapaný listový špenát a poduste ho.

2. Mezitím si rozehřejte máslo, rohlíky nakrájejte na menší kostičky, dejte do mísy a rozpuštěným máslem je zalijte. Přidejte smetanu na šlehání, žloutky, rozetřený česnek a nakonec do směsi vmíchejte podušený špenát a nastrouhaný sýr. Dochuťte solí a pepřem.

3. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho zlehka vmíchejte do nádivky.

4. Směs rozložte do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a při 180 °C pečte dozlatova asi 25 minut. Doba pečení se samozřejmě může lišit podle typu vaší trouby.

Luxusní Velikonoce. Vajíčka zdobená zlatem. Poradíme, jak na ně!
Témata: Recepty, Velikonoce, Video recept, Jak na to, Naše tipy, Výživa a stravování, Sůl, Nájem, Pokrm, Úsilí, Verze, Bílek, Uzené, Poprask, Špenát, Mona, Máša, Mona Jaoua, Máslo, Maso, Nádivka, Šlehání, Sníh
Mohlo by vás zajímat
Těhotenství s trojčaty týden po týdnu. Podívejte se na neskutečnou proměnu ženského těla
kog
Těhotenství
Perličky ze žákovských knížek: Tyhle poznámky vás zaručeně pobaví, máte nějakou podobnou?
kog sim
Školák
Tyto trapasy se nám opravdu staly! Maminky přiznaly, jaké zážitky si odvezly s sebou z porodnice
redakce
Porod
Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat
Formánková Simona
Po porodu
Syn se narodil hodinu po přijetí do porodnice, sama jsem mu nahmatala hlavičku: Jana se s námi podělila o porodní příběh i fotky
Formánková Simona
Vaše porodní příběhy
Jako vejce vejci? Těchto 12 dětí celebrit vypadalo ve stejném věku přesně jako jejich rodiče
Formánková Simona
Galerie
Rychlá zeleninová polévka s krupičkou. Uvaříte ji za deset minut a děti si ji zamilují
redakce
Recepty
Pippa Middleton čeká třetího potomka: Co si zastánkyně zdravého životního stylu nehodlá odepřít ani u třetího těhotenství?
Mrázková Dita
Slavné maminky
Maminka roku 2022: Má handicapovanou dceru a sama bojuje s rakovinou prsu. Jak to maminka Magda zvládá?
Peluhová Adéla
Maminka roku 2022