Maminka.czVelikonoce

Velikonoční nádivka se špenátem. I bez masa může chutnat skvěle

12. 4. 2020
Velikonoční nádivka se špenátem. I bez masa může chutnat skvěle
Velikonoční nádivka je vděčný pokrm. Můžete ji totiž jíst teplou i studenou. A zaručujeme vám, že vám bude chutnat i ta bez masa. Připravte si ji třeba se špenátem. Na postup se podívejte na videu. Opravdu to nic není!

Naše babičky si velikonoční nádivku nedokázaly představit bez čerstvě nasbíraných mladých kopřiv, vy je ale klidně můžete nahradit čerstvými špenátovými listy. 

Velikonoční pochoutku, do které se nejčastěji přidává uzené maso, si ale nemusíte odpírat ani v případě, že masovým pokrmům zrovna nefandíte. Přesvědčíme vás, že i bezmasá verze může chutnat skvěle. Podívejte se na video v úvodu článku, ve kterém vám přípravu nádivky bez masa ukáže foodblogerka Mona Jaoua.

BUDETE POTŘEBOVAT:

500 g listového špenátu
1 cibuli
4 starší rohlíky
3 vejce
100 ml smetany na šlehání
2–3 polévkové lžíce másla
4 stroužky česneku
150 g goudy
strouhanku
pepř, sůl

Hrnkový beránek: Paráda hotová za pár minut! Tady je video recept

Zkazit se nic nedá, vylepšit ano!

Na nádivce se toho nedá moc zkazit, vylepšit ale ano. Pokud nechcete, aby byla po upečení tvrdá a těžká, věnujte její přípravě trochu víc úsilí a času. Místo celých vajíček přidejte jen žloutky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Ten do nádivky opatrně vmíchejte až nakonec. Důležité je, aby neměl příliš velké bublinky. Ty by při pečení popraskaly a nádivka by ztratila správnou konzistenci. Jestli sníh připravujete v robotu, začněte bílky šlehat na nejnižší stupeň a až přibližně po třech minutách pomalu přidávejte rychlost. Dobré také je přidat k nim při šlehání pár kapek citronu nebo špetku soli. Sníh pak bude o trochu pevnější. Myslete také na to, aby pečivo, které na nádivku použijete, nebylo příliš čerstvé. Rychle by nasáklo mléko a byla by z něj ve výsledku rozmočená kaše.

POSTUP:

1. Na troše oleje zpěňte najemno nasekanou cibuli, přidejte omytý a okapaný listový špenát a poduste ho.

2. Mezitím si rozehřejte máslo, rohlíky nakrájejte na menší kostičky, dejte do mísy a rozpuštěným máslem je zalijte. Přidejte smetanu na šlehání, žloutky, rozetřený česnek a nakonec do směsi vmíchejte podušený špenát a nastrouhaný sýr. Dochuťte solí a pepřem.

3. Z bílků ušlehejte pevný sníh a opatrně ho zlehka vmíchejte do nádivky.

4. Směs rozložte do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a při 180 °C pečte dozlatova asi 25 minut. Doba pečení se samozřejmě může lišit podle typu vaší trouby.

Luxusní Velikonoce. Vajíčka zdobená zlatem. Poradíme, jak na ně!
Témata: Velikonoce, Recepty, Naše tipy, Výživa a stravování, Jak na to, Verze, Bílek, Úsilí, Šlehání, Nádivka, Špenát, Nájem, Máslo, Maso, Poprask, Sníh, Sůl, Mona Jaoua, Pokrm

Mohlo by vás zajímat
Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí
Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět
Říkadla a říkanky: Proč je děti potřebují a jak jim škodí, když je neznají?
9krát o bolestech břicha v těhotenství. Víte, co která bolest znamená?
Nejdojemnější fotka týdne! Náhradní matka doma porodila syna nové rodině
Nechci, nejím! 40 podivných důvodů, kvůli nimž děti odmítají jídlo
Za tři dny bez plenek! Snadná a rychlá metoda, která stojí za vyzkoušení
Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou
Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

Horoskopy

Blíženci Nehazardujte se svým štěstím a finanční stabilitou. Nepůjčujte nikomu peníze a už vůbec ne známým a…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Ingrid, Ingeborg, Inna





Aktuální vydání

Aktuální číslo časopisu

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Výhodné předplatné

Objednat předplatné