Maminka.czVelikonoce 2022

RECEPT: Nejlepší velikonoční perníčky. Ihned měkké a perfektně nadýchané

Simona Formánková 12.  3.  2022
Přemýšlíte, čím letos pohostíte koledníky, kteří k vám na Velikonoční pondělí přijdou s pomlázkou? Doplňte bohatou slavnostní tabuli o měkké medové perníčky. S pečením a následným zdobením vám děti jistě rády pomohou.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Velikonoce jsou svátkem spjatým s velkým množstvím tradic a zvyklostí. Barvení vajíček, zdobení kraslic a v neposlední řadě příprava oblíbených pochutin. Pokud máte tento recept spojený spíš s obdobím Vánoc, nenechte se mýlit! Velikonoce jsou ideální příležitostí, kdy se děti mohou vyřádit s barevným zdobením nadýchaných perníčků

Suroviny:

  • 500 g hladké mouky
  • 80 g másla
  • 2 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 150 g medu
  • 1 prášek do perníku
  • 1 lžička jedlé sody

Postup:

Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme za stálého míchání po troškách k utřené hmotě. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo. Z těsta uděláme bochník a necháme alespoň 1 den odležet na chladnějším místě.

Před přípravou znovu promícháme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 2–3 mm, to podle toho, jak chceme mít perníčky buclaté (upozornění: čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky rozlijí a ztratí původní tvar!). Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe je na vymazaný plech.

Pečeme za stálého dohledu na teplotě 200 °C. Upečené a ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným celým vejcem.

Tento recept pro vás připravil web recepty.cz

Témata: Recepty, Velikonoce, Vaření, svátek, Cukr, Vaření pro rodinu, pomlázka, jaro, Velikonoce 2022, Perníček, Perník, Prášek, Slavnostní tabule, Recept, Zdobení, Pečení, Vejce, Máslo