[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Velikonoce jsou svátkem spjatým s velkým množstvím tradic a zvyklostí. Barvení vajíček, zdobení kraslic a v neposlední řadě příprava oblíbených pochutin. Pokud máte tento recept spojený spíš s obdobím Vánoc, nenechte se mýlit! Velikonoce jsou ideální příležitostí, kdy se děti mohou vyřádit s barevným zdobením nadýchaných perníčků.
Suroviny:
Postup:
Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme za stálého míchání po troškách k utřené hmotě. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo. Z těsta uděláme bochník a necháme alespoň 1 den odležet na chladnějším místě.
Před přípravou znovu promícháme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 2–3 mm, to podle toho, jak chceme mít perníčky buclaté (upozornění: čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky rozlijí a ztratí původní tvar!). Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe je na vymazaný plech.
Pečeme za stálého dohledu na teplotě 200 °C. Upečené a ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným celým vejcem.
Tento recept pro vás připravil web recepty.cz