Maminka.czBatole

Velikonoční tvoření: Slepičky na koledu

Hana Rašínová 20.  4.  2011
Zkuste si doma vyrobit roztomilé a veselé dekorace, s nimiž si užijete moře zábavy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Z barevného kartonu vystřihneme dvakrát stejné slepičí tělíčko vejčitého tvaru. Na jednu stranu nakreslíme pastelkami jednoduchý vzor (puntíky, kolečka, proužky, čárky nebo srdíčka), který vybarvíme pastelkami nebo barevnými fixy v tónech základní barvy.

Na zadní stranu slepičky napíšeme fixem text přáníčka nebo velikonoční koledy. Pak nalepíme křidélka a hřebínek. Zobáček narýhneme uprostřed a šikmo do stran podle obrázku, aby se karton dal dobře přeložit a nelámal se. Poskládáme zobáček a nalepíme ho.

Nakonec lepidlem připevníme pohyblivá plastová očička.

Do spodní části slepičky vystřihneme otvory na prstíky, stejné poté uděláme na témže místě i do zadní strany s napsaným textem tak, že je k sobě přiložíme stejně, jak budou později slepené, otvory nakreslíme tužkou podle těch vystřihaných i na zadní stranu a nakonec je pečlivě vystřihneme.

Obě části tělíčka slepíme k sobě tak, aby přední stranu tvořilo tělíčko slepičky a na zadní straně byl text, mezi nimi budou vlepená křidélka a hřebínek. Do otvorů vsuneme prstíky, se kterými pohybujeme jako s nožičkami, a přitom recitujeme velikonoční koledu.

Budete potřebovat:

barevné kartony
nůžky
tužku
pastelky a fixy
lepidlo
pohyblivá očička

Další zajímavé články najdete v aktuálním vydání časopisu Maminka.

Témata: Děti, Časopis Maminka, Předškolák, Batole, Rodina, Hry pro děti, Tvoření, Váš domov, Tvor, Temže, Napsaný text

Video