Maminka.czRodina

Velká kniha o Vánocích

redakce 19.  10.  2010
Vydavatelství Mladá fronta v říjnu vydává v divizi Knihy prvotinu autorky Lucie Kochové s názvem Velká kniha o Vánocích s podtitulem Slavíme moderně s ohledem na tradice. Tato publikace je vůbec první, která se populárně-naučnou formou věnuje českému pojetí Vánoc.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Přehledně sestavená kniha svým čtenářům představí české vánoční zvyky a tradice od svatého Martina až po silvestr. Autorka zde poskytuje jednoduchý manuál, jak efektivně naplánovat předvánoční přípravy během adventu tak, aby byly Vánoce opravdu tradičními rodinnými svátky.

V jednotlivých kapitolách se mimo jiné dočtete, jak se slaví a slavívalo a jaké jsou české obyčeje. Najdete zde i desítky autorčiných prověřených rodinných receptů na nejlepší vánoční cukroví. Velká část publikace je věnována domácímu dekoru a nápadům na ozdobení vánočního stromku.

Kniha se může stát užitečným rádcem v předvánočním období a vítaným společníkem v období samotných Vánoc. Vánoce jsou u nás nejkrásnějším svátkem v roce a slavíme je tradičně i netradičně.

Anotace knihy

• Chcete vědět, co je zlaté prasátko?
• Zajímá vás, které zvyky a tradice jsou ryze české a které se do našich domácností dostaly ze zahraničí?
• Proč kupujeme stromeček nebo zavěšujeme k lustru jmelí?

Více o autorce

Lucie Kochová pracuje ve vydavatelství Mladá fronta jako šéfredaktorka lifestylového časopisu MyLife. V minulosti se věnovala pedagogice volného času, lektorovala výtvarné kurzy pro děti i dospělé s ohledem na české tradice. Intenzivně se zabývá ekologií, kulturně-společenskými jevy, folkloristikou a zvláště problematikou českých tradic, které se snaží poutavou formou představit současnému čtenáři. Získané poznatky uplatnila v dlouhodobě připravované a právě vydané knize.

Velká kniha o Vánocích bude slavnostně pokřtěna 26. října 2010 v 15.00 hodin v Paláci knih Palladium (náměstí Republiky 1, Praha 1).Slavnostním křtem bude provázet Eva Decastelo spolu se zpěvákem Davidem Deylem. Knihu pokřtí Ivana Jirešová, Gábina Partyšová, Martina Dvořáková, Jana Fabiánová, Renata Langmannová a další přátelé autorky.

Témata: Rodina, Kniha, Renata Langmannová, Rádce v, Gábina Partyšová, Ivana Jirešová, Náměstí Republiky, Van, Velká kniha, Jmelí, Fabián, Zlaté prasátko