Maminka.czKrása a styl

Velký průvodce líčením pro chladné dny

Jana Knaislová 2.  12.  2014
Porcelánová pleť, ale i výrazné a netradiční barvy se nesou ve znamení letošních beauty trendů, které vévodí podzimní a zimní sezoně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Seznam kapitol
2. Oči mají zářit ve veselých barvách

Pokud se ráda a výrazně líčíte, tak aktuální trendy jsou stvořeny přímo pro vás. A to platí především pro líčení očí. Fantazii se meze opravdu nekladou, stejně tak široké paletě barev, která se objevuje na víčkách. Buďte proto odvážná a barev se rozhodně nebojte ani teď.

Pastelkové oči

Letošní rok je, co se trendů líčení týká, poměrně odlišný od těch předchozích. Je totiž hodně pestrý, barevný až odvážný. Zejména oční stíny totiž hrají všemi barvami, a to i takovými, které byste v podzimních kolekcích rozhodně nečekala.

Paleta používaných odstínů je však široká, takže si určitě najdete svůj odstín, který vám bude slušet a budete se v něm cítit dobře. Nosí se totiž nejen typické zemité barvy jako je oranžovohnědá, šedá nebo fialová v různě intenzivních odstínech, ale netradičně také tyrkysová, světle modrá, žlutá a dokonce také růžová. Stíny jsou nejčastěji v pudrově matném provedení, ale moderní jsou i s perleťovými nebo metalickými odlesky. Právě ty totiž dodají líčení na atraktivitě a výjimečnosti.

Nanést správně oční stíny nemusí být na první pohled tak jednoduché, jak se zdá. Stíny se často drolí, barva dlouho nevydrží nebo se více drží v očních záhybech, a to nepůsobí vůbec hezky. Řada firem má proto ve své nabídce vyhlazující báze pod oční stíny. Pokud stíny používáte často, určitě si jednu z nich pořiďte. Stojí to za to, protože tyto šikovné pomocnice se aplikují ještě před očními stíny a jemně se roztírají na celé horní víčko. Sjednocují tón pleti, vyhlazují ji, následně použité stíny i tužky na oči pak mnohem lépe a déle drží, nedrolí se a dlouho tvoří kompaktní barvu.

Výrazné linky

Módní je stále také kouřové líčení. Pokud jste na tento typ líčení zvyklá, letos můžete být ještě mnohem odvážnější. Obzvlášť pokud je vám blízké retro, líčení ve stylu 60. let minulého století s výraznými černými linkami je totiž zpět. A klidně buďte ještě kreativnější a linky protáhněte mnohem dál za vnější koutek. Linka tak bude o mnoho delší než jste byla dosud zvyklá.

Nosí se také barevné oční linky. A opět ne pouze v klasických zemitých barvách. Pořiďte si tužku na oči třeba v odstínu tmavě hnědé, tyrkysové, modré, vínové, zelené, olivové či šedé a užijte si netradiční barevný podzim.

Mega řasy

A řasy? Ty jsou letos skutečně výrazné a objemné. Pořiďte si proto řasenku nejlépe s ultra černými pigmenty, záleží pak už jen na vás, zda bude prodlužující či zhušťující, důležité zkrátka je, aby řasy zvýraznila co nejvíce. Klidně ji nanášejte na řasy hned v několika vrstvách, abyste docílila co nejviditelnějších řas.  

Přirozené klenutí

Ani obočí nestojí tak úplně stranou módního zájmu. Vůbec není třeba extrémně se zbavovat nadbytečných chloupků a následně složitě modelovat oblouk, ale stačí vytrhat jenom několik přečnívajících chloupků tak, aby obočí působilo zcela přirozeným a pěstěným dojmem. Při finální úpravě chloupky pročešte kartáčkem ve směru růstu a případné nerovnosti jemně dokreslete tužkou na obočí v odstínu, který je nejbližší vaší aktuální barvě obočí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Témata: Krása a styl, Tužka, Purple, Grey, Chlad, Angela, Guerlain, Lícní kost, Paleta, Opálený vzhled, KISS, Líčení, Horní ret, Mary Kay, Průvodce, Velký, Armani, Průvod, Tmavá barva, Kay, Silver, Velký průvodce, Fialovo, Třpytka, Blake

Video