Maminka.czKrása a styl

Velký průvodce líčením pro chladné dny

Jana Knaislová 2.  12.  2014
Porcelánová pleť, ale i výrazné a netradiční barvy se nesou ve znamení letošních beauty trendů, které vévodí podzimní a zimní sezoně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Seznam kapitol
3. Na rty patří červená

Letošnítrendy v líčení pro chladné dny jsou poměrně hodně pestré a také výrazné. Platí to i pro výběr rtěnky a lesků na rty. Na své si tak přijdou milovnice výrazných barev, ale zároveň i ty, které se raději pyšní „nahými“ rty. I nevýrazně nalíčené rty totiž mohou působit přitažlivě a sexy.

Barvy pro trendové líčení rtů jsou tentokrát hodně syté. Snad nejoblíbenějšími barvami pro rty jsou nestárnoucí sytě červená a také hodně dominantní tmavě červená. Obě se hodí na denní i večerní líčení, použít je můžete jak u rtěnky, tak i u lesku rty. Pamatujte však na to, že tmavé odstíny nejlépe vyniknou na plných rtech. Tmavá barva totiž dokáže opticky výrazně zmenšovat a také zužovat rty. Proto je vhodné vzít si na pomoc konturovací tužku, která takový účinek šikovně eliminuje, naopak zvýrazní linie rtů a navíc je po jejím použití líčení stabilnější.

Ještě než začnete s vykreslováním konturovací tužkou, nejprve zakryjte drobné linky a nedokonalosti kolem rtů pleťovým korektorem, který zároveň vyhladí pleť při okrajích rtů a s tužkou se vám tak bude mnohem lépe pracovat. Následně důkladně až ke koutkům lehce obtáhněte obrys rtů konturovací tužkou (ta by měla být vždy dobře ořezaná, aby linka byla vedena co nejprecizněji a zbytečně nepřesahovala okraje rtů. Odstín konturky volte co nejblíže barvě následně používané rtěnky, nebo může být i o odstín světlejší a teprve potom vyplňte důkladně rtěnkou nebo leskem se sytější barvou (měla by překrýt konturovací tužku).

Pokud chcete mít rty nalíčené opravdu precizně a rovnoměrnou barvu, rtěnku nanášejte pomocí speciálního štětečku na rty. K závěrečnému zvýraznění naneste na rtěnku ještě lesk, ideálně bezbarvý třpytkami nebo hodně světlý s perletí. Čím více lesku, tím budou rty působit plnějším a šťavnatějším dojmem.

Švestkové rty

Nenosí se však pouze odstíny červené, ale velmi moderní je také fialová, a to hlavně v barvě švestek a lesklá fialovočervená. Nosí se však i další zemité barvy, především tmavě oranžová a také hnědočervená, kterou doplňují atraktivními metalické odlesky.

Nenápadně nápaditá

Nemáte ráda rtěnky ani výrazné barevné lesky? Líčení rtů se nemusíte vzdát, protože také na vás trendy pamatují. Tónované balzámky i téměř bezbarvé, jen lehce třpytivé lesky na rty, se vám nyní budou rozhodně hodit. Mějte je neustále po ruce a klidně několikrát během dne je naneste na rty. Oživíte tím svůj look a dodáte rtům pěstěný vzhled.

Pokud chcete opticky zvýraznit téměř nenalíčené rty, použijte rozjasňovač na pleť. Ten jemně vklepejte nad horní ret a následně rozetřete doztracena a nakonec lehce přepudrujte.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Témata: Krása a styl, Lícní kost, Líčení, Paleta, Tužka, Mary Kay, Kay, Tmavá barva, Blake, Chlad, Purple, Angela, Průvod, Armani, Guerlain, Fialovo, Průvodce, Opálený vzhled, Velký průvodce, KISS, Horní ret, Velký, Silver, Grey, Třpytka