Maminka.czVýživa a stravování

Vepřové maso s hruškami v balzamikovém octě

Ivana Ašenbrenerová 25.  9.  2009
Vepřové maso s hruškami v balzamikovém octě
Když mají hrušky pěknou, nepoškozenou slupku, není třeba je loupat. Omáčka získá ještě hezčí barvu a výraznější vůni.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

  • Porce: 4
  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 25 minut
  • Suroviny: 2 polévkové lžíce rostlinného oleje 750 g vepřového masa vcelku 20 g másla 1 červená cibule, nakrájená na dílky 2 hrušky, oloupané, zbavené jádřince a nakrájené na tenké plátky 2 polévkové lžíce balzamikového octa 1/2 šálku kuřecího vývaru 2 polévkové lžíce medu šťouchané brambory
  • Postup: Troubu předehřejeme na 220 °C. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm smažíme 2-3 minuty z každé strany. Maso přesuneme do pečicí nádoby a pečeme 5-10 minut. Necháme 5 minut ve vypnuté troubě odpočinout. Mezitím v pánvi, kde se opékalo maso, rozehřejeme máslo. Doměkka na něm opečeme cibuli. Přidáme hrušky a opět opékáme doměkka, asi 4-5 minut. Přilijeme balzamikový ocet a přivedeme k varu. Zalijeme vývarem, vmícháme med a necháme 3 minuty bublat. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme se šťouchanými bramborami, přelité hruškovou omáčkou.
  • Tip: Když mají hrušky pěknou, nepoškozenou slupku, není třeba je loupat. Omáčka získá ještě hezčí barvu a výraznější vůni.
Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Balzám, Maso, Vepřové, Hruška, Vepřové maso, Bál