Maminka.czČasopis Maminka

Veronika Kašáková: O dětském domově, synově diagnóze i upřímném sdílení na sociálních sítích

Modelka Veronika Kašáková zdobila obálku srpnového čísla časopisu Maminka. A v redakci nás doslova oslnila – svou upřímností, pokorou a jednoduše tím, "co vyzařovala". Mít za sebou minulost v dětském domově, neradostnou diagnózu syna a nebýt ani trochu zahořklá nebo sebelítostivá? Jak to ta Veronika zvládá?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Ani teď, když jsem sama máma, nemám vztek na své rodiče, že mě odložili do dětského domova. Jen to teď ještě o to víc nechápu," svěřila se modelka miss Veronika Kašáková v upřímném rozhovoru redaktorce Míše Láchové. Přestože si myslela, že už si ty nejhorší chvíle v životě vybrala, pár dní po narození prvního dítěte přišla velká rána. To by ale nebyla Veronika, aby se s ní nepoprala s grácií sobě vlastní!

Když byly Veronice čtyři roky, máma ji nechala společně s bráškou v taxíku a už se pro ně nevrátila. Odtamtud pak putovali do dětského domova. Na pobyt v "děcáku" vzpomíná veskrze ráda, i přesto si až v dospělosti uvědomila spoustu věcí, které jako dítě viděla úplně jinak. A traumat, která v sobě musela zpracovat, nebylo zrovna málo… I proto si přála mít svůj dospělý život pevně v rukou, a štěstí v podobě partnera i krásného miminka na sebe nenechalo dlouho čekat. Velmi záhy ale zjistila, že její život asi nemá být z nějakého důvodu jednoduchý. Matyáškovi totiž jen pár dní po narození diagnostikovali vzácnou metabolickou vadu.

Témata: Časopis Maminka, Slavné maminky, Rozhovor, Mateřství, Miminko, Syn, Sociální sítě, Veronika Kašáková, domov, Veronika, meditace, šití, Retardace, Nadační fond, Vztah, Míša Láchová, Matyáškův, Sova, Vero, Muka, PKU, Maminka, Diagnóza, Matyáš, Dom