Maminka.czVelikonoce

Veselé velikonoční cupcakes. V galerii najdete 30 originálních nápadů

Simona Procházková 4.  4.  2021
Cupcakes ozdobené polevou, krémem, marcipánem nebo třeba ovocem jsou čím dál populárnější sladkou dobrotou. Upečte si s dětmi krásně barevné jarní kousky. Je to snadné a zejména zdobení bude ratolesti určitě bavit, fantazii a kreativitě se meze nekladou. Tady máte recept i spoustu tipů na zdobení.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Recept na rychlé hrnkové cupcakes

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek krupicového cukru

2 vejce

1,5 hrnku mléka

1 balíček prášku do pečiva

¾ hrnku oleje nebo rozpuštěného másla

Velikonoční beránek s podmáslím podle foodblogerky Koko

Postup:

V jedné míse smíchejte polohrubou mouku s práškem do pečiva a krupicovým cukrem, ve druhé promíchejte vejce s olejem a tukem. Tekutou směs poté přilijte k mouce a vše společně metličkou důkladně vymíchejte na hladké tekutější těsto. Hmotou naplňte papírové košíčky nebo teflonovou formu na muffiny, přičemž těsto nalijte do tří čtvrtin každého košíčku nebo formičky. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi dvacet minut.

Čím cupcakes zdobit?

  • vyšlehanou šlehačkou, pařížskou šlehačkou
  • máslovým, pudinkovým, tvarohovým nebo mascarponovým krémem
  • potahovací mléčnou hmotou, fondánem nebo marcipánem (ze kterého můžete modelovat květiny, vajíčka nebo figurky)
  • krém vhodně doplní čerstvé nebo sušené ovoce, čokoládové hoblinky, strouhaná čokoláda, lentilky nebo karamelky, bonbony ve tvaru vajíček, také ale jedlé květy nebo sedmikrásky ze zahrádky
  • zkuste doladit chuť karamelem, rozpuštěnou kvalitní čokoládou, strouhaným perníkem nebo malinovým či jahodovým rozvarem

Máslový čokoládový krém:

Kostku změklého másla vyšlehejte společně se 100 g krémového sýru (Philadelphia), 150 g prosátého moučkového cukru a lžící kakaa do krému. Nakonec přidejte ještě 100 g rozpuštěné vychladlé kvalitní čokolády a důkladně vyšlehejte.

Krém s mascarpone, smetanou a vanilkou:

Do mísy dejte 500 g sýru mascarpone, přilijte 500 ml smetany ke šlehání a 4 lžíce prosátého moučkového cukru. Přidejte také nožem vydlabanou dužinu z jednoho vanilkového lusku. Vše společně rozmixujte (v robotu na středních otáčkách) do hladkého krému.

Do krému můžete zašlehat karamelové kondenzované mléko, jemně strouhaný kokos nebo třeba borůvkový džem a máte zajímavou obměnu podle své chuti nebo na přání dětí.

Video: Slavnostní krůtí roláda téměř bez práce.

Tři recepty na dokonalý mazanec: Dáte si klasický kynutý, celozrnný nebo tvarohový?
Zkuste velikonoční perníčky podle herečky a mámy Nikol Štíbrové
Lívance děti zbožňují: Zkuste je 6x jinak jako zdravou snídani nebo rychlou večeři
Témata: Recepty, Galerie, Děti a jídlo, Velikonoce, jídlo, Vaření, Tvoření, Vaření pro rodinu, Náš tip, Bonbony,, Fantazie, Recept, Vejce, Lusk, ORIGINAL, Philadelphia, Zdobení, Karamel, Ori, Gal, Originální nápad, Mouka, Originál, Cukr, Krém