Maminka.czSlavní rodiče

Vévodkyně Kate porodila třetí dítě. Je to kluk! Jaké bude mít jméno?

redakce 23.  4.  2018
Třetí potomek královského páru vévodkyně Kate a prince Williama je konečně na světě. A je to kluk! Přišel na svět v 11 dopoledne a vážil kolem 3,8 kilo. Jméno prozatím není známo. Oznámil to Kensingtonský palác.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

„Její Výsost vévodkyně z Cambridge bezpečně porodila syna v 11:01. Váha dítěte je 3,8 kilogramů. Vévoda z Cambridge byl u porodu přítomný. Její výsost i její dítě jsou oba v pořádku," oznámila královská rodina na Twitteru.  Radostnou novinu si mohou lidé přečíst i na stojanu před Buckinghamským palácem.

Jméno chlapce zatím královská rodina tají. Veřejnost se ho dozví později. Ve hře jsou podle některých médií jména Henry, Philip, James, Albert nebo Arthur (Charlesovo a Williamovo prostřední jméno).

George a Charlotte se přijeli podívat na nejmladšího brášku do porodnice

Podle tradice o narození syna William nejprve informoval královnu Alžbětu II., která se má dozvědět zprávu jako první, následně i svého otce Charlese a bratra Harryho. Ke komunikaci s Královnou používá speciální kódovanou linku.

Sourozenci princ George a princezna Charlotte se přijeli podívat na svého brášku 

Dá se čekat, že Kate půjde z porodnice ještě dnes, pokud poběží vše hladce – i v případě prvních dvou porodů šla domů po pár hodinách, vždy se ve dveřích pozdravila s lidmi, společně s Williamem ukázali miminko a zamířili autem k domovu.  V obou případech byla perfektně nalíčená a učesaná. Po porodu syna měla modré puntíkované šaty, podobné jako kdysi Diana, po porodu dcery žluté. Oboje šaty byly z dílny Jenny Packham a česala ji Amanda Cook-Tucker.

ČTĚTE TAKÉ: Královský porod měl přísná pravidla! Co musela podstoupit Kate i lékaři?

Kate dorazila do porodnice St. Mary's Hospital v londýnské čtvrti Paddington v pondělí 23. dubna během brzkých ranních hodin, údajně v 6 hodin ráno. Více ZDE.

Novorozený chlapeček je pátý v následnictví trůnu za dědečkem princem Charlesem, otcem Williamem, bratrem Georgem a sestrou Charlotte. Dosud byl pátý v pořadí Williamův mladší bratr princ Harry.

A jaký dostane titul? Stejný fiktivní titul jako jeho starší sourozenci. Jelikož Kate nepochází z urozené rodiny, její děti pravý královský titul získat nemohou. Proto se používá čistě jenom titul "princ/princezna".

Čtěte také: Nejroztomilejší fotky královských dětí George a Charlotte: Jak rostou?

Prince George a princezna Charlotte

Doma na miminko čekají už dva starší sourozenci – princ George a princezna Charlotte, oba se také narodili v soukromém křídle londýnské nemocnice St. Mary.

George Alexander Louis z Cambridge, jehož oficiální jméno zní Jeho královská Výsost princ George, přišel na svět 22. července 2013, a u jeho porodu také nechyběl otec, princ William

Princ George šel poprvé do školy jen s tátou Williamem. Kate trápí ranní nevolnosti

Prostředním z dětí Kate a Williama je Charlotte Elizabeth Diana, která je titulována jako její královská Výsost prinzezna Charlotte z Cambridge

První jméno je poctou dědečkovi Charlesovi, jde o ženskou obdobu jeho jména. Druhé jméno naopak odkazuje k prababičce královně Alžbětě II. Třetí jméno je projevením úcty a vzpomínkou na zesnulou maminku prince Williama – babičku Dianu. Charlotte je také druhé jméno tetičky Pippy Middleton. 

Vždy sladěné! Kate a princezna Charlotte: Nejstylovější máma s dcerou?

Princezna se narodila 2. května 2015 dopoledne. Je čtvrtá v nástupnictví na trůn. První je dědeček Charles, pak její tatínek William, následuje bráška George. Za ní byl až dosud tatínkův bratr Harry, jehož nástupnictví se narozením chlapce posunulo zase o jednu příčku níže.

VIDEO: Kate je potřetí těhotná. Tato fakta musíte vědět

Podívejte se, jak Kate sluší třetí těhotenství. Po dlouhé době se ukázala na veřejnosti
Vévodkyně Kate chce údajně třetího potomka porodit doma
 Těhotenská móda podle vévodkyně Kate. Buďte stejně okouzlující maminka
Novorozená holčička je čtvrtá v následnictví trůnu za dědečkem princem Charlesem, otcem Williamem a bratrem Georgem. Dosud byl čtvrtý v pořadí Williamův mladší bratr princ Harry. Nová princezna má podle komentářů tu čest zahajovat novou éru v pravidlech následnictví, které po asi 300 letech už neupřednostňuje muže. Z jejího čtvrtého pořadí jí tak nemůže odsunout žádný z případných budoucích mladších bratrů.

Více na http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-vip-ze-zivota-hvezd/315656/vevodkyne-kate-porodila-narodila-se-ji-holcicka.html?utm_source=prozeny.blesk.cz&utm_medium=copy
Témata: Porod, Slavní rodiče, Královská rodina, jméno, Těhotenská móda, Vévodkyně Kate, Charles, VIP, Královská dítě, Narození syna, Kate, Princ George, George Alexander Louis, St Mary's Hospitál, Výsost, Třetí potomek, Charlotte z Cambridge, První potomek, Dědeček, Druhé jméno, Cambridge, Pór, Bratr, Princ Harry, William