Maminka.czKrálovská rodina

Vévodkyně Meghan slaví dnes 42. narozeniny. Co by si přála ze všeho nejvíc? A čím se zabývá ráno, než se vzbudí děti?

Simona Procházková 4.  8.  2023
Meghan Markle, vévodkyně ze Sussexu, manželka prince Harryho (38) a "královská potížistka“, slaví právě dnes své 42. narozeniny. Maminka dvou malých dětí je údajně pořádně oslaví s přáteli ve svém kalifornském sídle v Montecitu. Co právě dělá a jak vychovává své ratolesti?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Loňská Meghanina narozeninová oslava se nesla ve znamení bujarých párty a také honosné garden párty v zahradách jejich obřího luxusního sídla ve slunné Kalifornii, letošní oslavy údajně nebudou o nic skromnější. 

VIDEO: Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl?

Dozajista nebude nouze o dobré jídlo a pití. Oslavenkyně patří totiž mezi gurmánky a zároveň sama velmi ráda vaří a peče. Často říká, že než by se věčně stravovala po restauracích, raději připraví dobré jídlo pro celou rodinu vlastníma rukama. Většinou sází spíše na lehkou veganskou stravu, aspoň jednou týdně si ale dopřeje pořádnou „bombu“, a to nejlépe v podobě milované italské kuchyně.

Mezi její favority prý patří zejména špagety se sýrem a cuketovou omáčkou, miluje také sushi nebo avokádový toust. Po žádných velkých a drahých darech podle svých slov netouží, nejvíce ze všeho si přeje, aby byly děti i celá rodina zdravé a aby si všichni mohli užívat společný čas, nejlépe venku a v přírodě.

Dárek? Více smíchu a dobré jídlo

Speciální překvapení pro ni každý rok připravuje její manžel princ Harry, a to společně s jejich dětmi. „Moje máma vždycky říkala, že narozeniny jsou něco jako Nový rok. Jde tedy o naše vlastní šance na nové začátky a předsevzetí. Říct si sama sobě, co byste ráda dokázala v nadcházejícím roce... Každoročně si přeji více smíchu, více dobrodružství, více příležitostí k růstu, více veselých dnů s dětmi, více dobrého jídla a více inspirace. Vždy je dobré mít více inspirace,“ prozradila Meghan pro magazín Hello.

Bývalá americká seriálová herečka, temperamentní tmavovláska Meghan Markle, dnes už maminka dvou dětí, a to syna Archieho (4) a dcerky Lilibet Diany (2), se vdala za prince Harryho v květnu 2018. V té době už měla za sebou jedno krátké manželství, a to s americkým hercem a producentem Trevorem Engelsonem. Rozvedli se v roce 2013.

V lednu roku 2020 pak Meghan a Harry společně veřejně oznámili, že se vzdávají královských povinností, opustí Británii a budou usilovat o finanční nezávislost. Tímto krokem pár ztratil právo na oslovení „královská Výsosti“, titul vévodů ze Sussexu jim oběma ale formálně zůstal. Čím se tedy živí nyní?

Významným zdrojem výdělků se pro ně stala například několikaletá smlouva se streamovací službou Netflix, pro kterou oba vytvářejí různé typy projektů a pořadů (aktuálně se spekuluje o ukončení smlouvy o spolupráci). Finanční odměnu požadují rovněž za svá mnohdy kontroverzní televizní vystoupení, rozhovory a podcasty, v rámci kterých se rádi prezentují. Meghan si poslední dobou přivydělává také jako kaligrafka, kaligrafie (umění krasopisu) patří totiž mezi její velké koníčky.

Princ George slaví 10. narozeniny. Co dostane od sourozenců a kdo upekl dort? Podívejte se na zbrusu nový portrét

Každé ráno meditace a sbírání vajíček

Meghan věnuje většinu svého času dětem a jejich výchově, propadla údajně také zahradničení (pěstuje si vlastní zeleninu) a pečuje o spoustu domácích mazlíčků. Rodina má dva psy, dva kocoury, králíky i slepice. Oblíbeným Meghaniným ranním rituálem, který dělá se svými dětmi, je sbírání čerstvých vajec od slepic.

Pravidelně také – většinou ještě dříve, než se ráno probudí děti – cvičí jógu a věnuje se meditaci. A není divu, její maminka Doria je bývalou učitelkou jógy.

Meghan se věnuje rovněž charitativní činnosti a osvětě na téma duševního zdraví, podporuje nejrůznější hnutí a iniciativy zabývající se rovnoprávností žen.

Nikdy nechtěla být jen herečkou, vedle herectví se vždy zajímala o světovou politiku. Možná o ní nevíte, že na univerzitě v Illinois studovala dva obory současně – mezinárodní vztahy a divadelní vědu.

Ostře sledovaný pár „královských rebelů“ sice pořád všude dokola opakuje, že nechce žádný rozruch, slávu a popularitu, svými činy ale dokazují oba spíše opak. Zájem veřejnosti o jejich život neutichá a je zajímavé pozorovat jejich mnohdy až chorobný strach o vlastní bezpečnost. Zároveň ale svorně prohlašují, že jsou odhodláni dopřát svým dětem co nejnormálnější dětství bez striktních omezení a zákazů.

Témata: Galerie, Slavné maminky, Královská rodina, Instagram, jídlo, Fotografie, monarchie, oslava, smlouva, Princ Harry, narozeniny, Netflix, Lilibet Diana, špagety, vystoupení, Vévoda ze Sussexu, Meghan Markle, Meghanin, Kate Middleton, Sussex, Meg, Hello, Doria, Meghan Markl, Kalifornie